11 ayın sultanı Ramazan ayı 23 Nisan gecesi kılınan ilk teravih ve ardından yapılan ilk sahurla başladı. Mübarek Ramazan ayının başlaması nedeniyle protokol tarafından mesajlar yayımlandı. Düzce Üniversitesi Rektörlüğü mesajında şu ifadeler kullandı: "Mübarek Üç Ayların en değerlisi olan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde barındıran; oruç, rahmet, bereket, mağfiret, sabır, paylaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan ayına kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşamaktayız.Bu mübarek ayda gündelik uğraşlarımızı gözden geçirerek, insani değerlerimiz olan; sevgi, saygı, hak, hukuk ve anlayış içerisinde, haramdan, yalandan, riyadan ve kibirden uzak bir ömür geçirebilmenin önemli olduğunu düşünüyoruz.

Paylaşmanın ve ikramlaşmanın arttığı bu mübarek ayda, yapılan ibadetlerin, iyiliklerin ve örnek davranışların sonraki aylarda da devam ettirilerek insan onuruna yakışır bir hayat yaşama ve yaşatma temennisiyle Ramazan Ayı’nın hayırlara vesile olmasını diliyor; ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur, kardeşlik getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyoruz."

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin ise mesajında; “Dinimizde ve kültürümüzde önemli yeri olan beraberlik ve paylaşım duygularının zirve yaptığı mukaddes Ramazan Ayının başlangıcı tüm İslam Aleminde heyecanla beklenmektedir. Tüm dünyanın zor bir sınavdan geçtiği bugünlerde milletimizin sağ duyusu, birlik beraberlik duyguları ve Mübarek Ramazan Ayının en önemli işlevlerinden biri olan yardımlaşma geleneğiyle taçlanacak, yüce milletimiz ve tüm İslam coğrafyası inşallah bu illeti en kısa zamanda yenecektir. Bu duygu ve düşüncelerle dahil olmakta olduğumuz Mübarek Ramazan Ayını kutlar, Yüce Allah’tan hanelerimize bereket getirmesini niyaz ederim.” ifadelerine yer verdi.