Düzce Belediyesi Et Kombinesi’ne ait olduğu ileri sürülen fotoğraflardan oluşan bir video dün akşam sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Videoda mezbahanenin içerisinde ölü farelerin ve hayvan dışkılarının fotoğrafları paylaşılarak hijyensiz bir ortamda kesim yapıldığı iddia edildi.

“KİRACILAR İÇERİYE KAFALARINA GÖRE GİRİYORLARDI”

Sosyal medyada yayılan görüntülerin ardından Düzce Belediye Yardımcısı Dr. Cengiz Tuncer, et kombinesine giderek burada bir basın açıklaması düzenledi. Başkan Yardımcısı Tuncer daha sonra et kombinesini basın mensuplarına gezdirdi. Tuncer, videoların algı operasyonu olduğunu belirterek , “Biz burayı kiraya verdiğimiz zaman son yapmış olduğumuz ihalede, içeride bir düzensizlik vardı. Mezbahanenin ana binasında 3 tane kiracı var. Bu kiracılarda mezbahanenin içeri kısmına yani hayvan kesim yerine kontrolsüz ve kafalarına göre istedikleri gibi girebiliyorlardı” dedi.

“KÖPEK GİRMESİN DİYE DUVAR ÖRDÜK, KİRACILAR BALYOZLA KIRDILAR”

Bir mezbahanede açık alan olduğu için bir köpeğin olmasının normal olduğunu ifade eden Tuncer, “Burada illaki köpek olacak. Köpek kasapların önlerinde de var. Biz içeriye kontrolsüz geçişlerin önüne geçmek için duvar ördük ve bu duvarı, buradaki kiracılar içeriye rahat giriş yapamayacakları için balyozlarla yıktılar. Yani kamu malına zarar verdiler. Bu kamu malına zarar vermeden dolayı da biz tutanaklarımızı tuttuk. Dosya şu anda savcılıkta.

“GÜNLERDİR ÇOK CİDDİ BİR MÜDAHALEYLE BAŞ BAŞAYIZ”

Biz burada günlerdir çok ciddi bir müdahaleyle baş başayız ama bunu basına hiç yansıtmadık. Duvarı yıkmalarının ardından bir hafta sonra biz yeniden duvar örmek için buraya geldik. Ve bazı vatandaşlar eylem yaparak işimizi durdurdular o gün duvar öremedik. Daha sonra duvar örme işlemi yaptıktan sonra bu video gündeme geldi” diye konuştu.

“ÖLÜ FAREYİ FARKLI YERLERE KOYUP FOTOĞRAF ÇEKMİŞLER”

Videonun kare kare fotoğraflardan montajlandığına dikkat çeken Tuncer, “Bu videoya kare kare baktığınızda yerler yeni yıkanmış pırıl pırıl. Bir tane ölü fare bulmuşlar. Getirip oraya koymuş bir fotoğraf almış, sonra öbür tarafa koymuş oradan da fotoğraf almış. Acemice bir iş. Yapan kişinin adresini bulduk. IMEI numaralarına ulaşılıyor. Emniyet de zaten şu anda kamera kayıtlarını inceliyor. Bununla da ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Yani yapan kişinin yanına da bu iş kar kalmayacak. Bizim yapmış olduğumuz bütün işler aslında kamu malının kimseye peşkeş çekilmemesi için yaptığımız uğraşlar” dedi.

“BURADA DAHA ÖNCE DE SİLAH ÇEKME VE TEHDİT OLAYLARI YAŞANDI”

Daha öncede mezabahanede silah çekme ve tehdit gibi olaylar yaşandığını açıklayan Tuncer,  “Bakın burada büyük olaylar yaşandı. Silah çektiler, tehdit ettiler. Ama biz bunların hiçbirini basına yansıtmadık. Dedik ki biz bu işi çözeceğiz, bu duvarı örüp burayı sağlıklı kullanılabilir bir alan haline getirelim. Şimdi biz bu noktadayken dün bir baktık değişik bir video. Sanki burası hep böyleymiş gibi. Yine o fotoğraflardan birinde işkembe içeriklerinin yer döküldüğünü çekmişler” dedi

“BELEDİYENİN MALINI BEDAVA KULLANMALARINI YASAKLADIK”

Tuncer sözlerine şu şekilde devam etti:

Bakın biz belediye olarak mezbahane bizim sorumluluğumuzdayken ben gelen hayvanları keserim, karkasa bölerim ve vatandaşa teslim ederim. Bunu da teslim ederken bir gece soğuk hava deposunda tutarım. Bu bir gece olur. Buraya yapılan denetimlerde daha doğrusu baskınlarda içeride koyun kesilmemesine rağmen içeride onlarca koyun vardı. Bazı kasaplar başka illerden aldıkları hayvanları buraya getirip bizim soğuk hava depomuzu kullanıyorlardı. Yani bu rant dediğimiz belediyenin malını elektriğini suyunu bedava kullanma işleri. Bunu yasakladık. Veryansın ettiler. Çarşı Pazar konuştular. Belediye yanlış yapıyor bizim ekmeğimizle oyuyor diye. Biz senin ekmeğinle oynamıyoruz. Ben senin sınırların dahilinde para kazanmana izin veriyorum. Kendi sınırlarıma da tecavüz etmeni engelliyorum. Yapmaya çalıştığımız bu.

“140 BİN LİRA BORCU OLAN KİRACI VAR”

Yine bir liste göstereceğim. Bizim kira alacağımız olanlar. Burada 206 bin lira borcu olan var. Senelerce hiç kira ödememiş. Biz bunlara tebligat yapınca yine belediye olarak kötü olduk. Aslında yapmak istediğimiz arkadaş senin bana borcun var, sen bana bu parayı vereceksin ki ben de vatandaşa hizmet götüreceğim. Sadece bir tanesinin 140 bin lira civarı borcu var bize.

“ALGI YAPIP İNTİKAM ALMAYA ÇALIŞMIŞLAR”

Şimdi dolayısıyla bunların üzerine gittikçe. Dolayısıyla biz bunların üzerine gittikçe biri ya da birileri dün yayınladıkları video ile aklınca bir algı yapıp bir intikam almaya çalışmış. Ama yapılan yanlış. Belediyeyi zan altında bırakma var. Veteriner Hizmetleri Müdürlüğünü zan altında bırakmak var. Bunun daha da fenası Düzce’de esnaflık yapan kasapları zan altında bırakıyor. Yani burada sanki uygun olmayan, hijyenik olmayan bir kesim var gibi.

“YAPILAN ALGI BİZE ZARAR VERMEZ, GÜÇLENDİRİR”

Orada dışkı videoları var. Sakatatları alan var kesimin ardından. Onların bertaraf edilmesinin sorumluluğu o işkembeyi alan sakatçıda. Belediyenin değil. Yani bunu paylaşan kişi onlardan biriyse aslında kendi pisliğini paylaşmış. Her sabah buraya ekip gelir, orayı temizler ve gider. Bu muhtemelen hafta sonu yapılan acil kesim. Hayvan düşüp bir yerini kırdıysa bunları mecbur kesiyoruz. Hayvan acı çekiyor. Yapılan videoda tamamen bir algı operasyonu ve belediyeyi kötüleme işlemi var. Bu bize kesinlikle zarar vermez. Tam tersine bizi daha da güçlendiriyor.

HABER: Mehmet GÜNESEN