Düzce'de yaklaşık 1 aydır gündemden inmeyen katı atık bertaraf tesisi hakkında AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, açıklamalarda bulundu. Keşir,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bir teknik ekip bölgede incelemeler gerçekleştirdiğini, İstanbul'dan da bir uzman ekibin yerinde çalışmalarda bulunacağını paylaştı. Ekiplerin ortaya koyacağı rapor doğrultusunda yol haritası belirleyeceklerini belirterek “ Orada yapılmış 15 milyon lirayı aşan bir yatırım var, düzenli depolama sahası olarak. Varsa eksiklerin tespiti, onların düzeltilmesi yolunda ne gerekiyorsa biz Ankara'da siyasi girişimlerle ve teknik ekipleri de yönlendirerek böyle bir çalışma yaptık.” diye konuştu.

"Bizim, şehre hizmet üretirken, diğer tarafı mağdur etmek, küstürmek gibi bir durumumuz söz konusu olamaz" diyen  Keşir, söz konusu bölgede, yerel yöneticiler ve muhtarlarla temaslarının olduğunu ve her hafta sonu Düzce'de bulunduğunu dile getirdi.

Keşir, "Ama önemli olan çözüm üretebilmeniz. Çözüm ayağında ne yaptığınız önemli. Hergün orada olabilirsiniz ama Ankara'da bunun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzeyinde aşamaları var. Onun için biz buradaki, bir anlamda mekik diplomasisi dediğimiz o mekanizmayı çalıştırmaya uğraştık. " ifadelerini kullandı.

Haber;S.KAŞKIR