Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi’nin kurumsal radyosu Radyo Düet’teki “Hayatın Renkleri” programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.
Düzce Üniversitesi İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert’in sunduğu “Kampüste Yaşam” konulu Hayatın Renkleri programında Rektör Çakar, üniversite öğreniminden akademik hayatına, kişisel yaşamından Rektörlük dönemine dair birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

“Girişimci, dinamik ve şeffaf bir üniversiteyiz”
94.5 frekansından yayın yapan Radyo Düet’teki programda Rektör Çakar, Düzce Üniversitesi’ni girişimci, dinamik ve şeffaf bir üniversite olarak tanımlayarak vicdanlı, merhametli ve iyi ahlaklı öğrenciler yetiştirmenin önemini vurguladı.

“Kendimizi sürekli geliştiriyoruz”
Düzce Üniversitesi’nin kendisiyle aynı yılda kurulan üniversiteler arasında birinci, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında ise dördüncü sırada olduğunu belirten Prof. Dr. Çakar, sürekli iyileştirme felsefesi ışığında kendilerini sürekli geliştirdiklerini ifade etti. Her yıl bir önceki yıla göre yükseliş gösterdiklerini söyleyen Çakar, Düzce Üniversitesi’nin gelecek yıllarının çok parlak olduğunu da sözlerine ekledi.

“İnsanların doğadan gelen şifaya büyük talebi var”
Yükseköğretim kurulunun başlattığı ihtisaslaşma programında katma değerli birçok çalışma yürüttüklerini dile getiren Rektör Çakar, Tıp Fakültesi ve Düzce Üniversitesi Hastanesi’nin imkanlarıyla birlikte kalite ve standardizasyon ilkeleri çerçevesinde hareket ettiklerini söyledi. Tıbbi bitki ve arıcılık alanlarındaki üretim çalışmaları ve tescilli markalarımızla 70’e yakın ürün çeşitliliğine sahip olduklarını belirten Çakar, ülkemizin en büyük Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GTT) Merkezi’ni açtıklarının da altını çizdi. Merkezde klinik ve araştırma alanlarıyla birlikte 10 farklı GTT uygulamalarının gerçekleştirildiği bilgisini paylaşan Prof. Dr. Çakar, insanların doğadan gelen şifaya büyük talebinin olduğunu dillendirdi.
 Açık Kapı, Açık Kampüs, Açık Ders, Açık Mutfak, Temiz Kampüs ve Açık Kürsü gibi yenilikçi uygulamaları şeffaflığı sağlamak üzere hayata geçirdiklerine dikkat çeken Çakar, yakın zamanda engelli çocukları da üniversiteli yapacaklarını ve onları ağırlayacaklarını ifade etti.Radyonun, Düzce Üniversitesi’nin sesini ve mesajını iletmek için çok önemli bir platform olduğunu söyleyen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi’nin gelişmesinde emekleri olan herkese teşekkür etti.