Düzce belediye başkanı ismail bayram ve başkan yardımcıları ile belediye meclis üyeleri üniversiteyi ziyaret ettiler. Rektör Şerifoğlu Teknopark Düzce'ye basamak atlatacak bir projedir desteğinizi bekliyoruz dedi. Her türlü desteğe hazırız olduklarını söyleyen Başkan ayrıca taşımacılık konsunda kendilerinden kaynaklanan bir sorun olmadığını dile getirdi.
Düzce Üniversitesi tarafından Belediyelere yönelik sunumlar devam ediyor. Hafta başında ev sahibi olduğu için önce Konuralp Belediye Başkanı ve Meclis üyelerini ağırlayan Üniversite'nin konukları bu kez İl Belediye Başkanı İsmail Bayram, Başkan yardımcıları ve Meclis üyeleriydi. Rektör Şerifoğlu'nun yanı sıra Rektör yardımcıları öğretim üyeleri ve bazı yüksek okul müdürlerininde hazır bulunduğu toplantıda konuklarına Üniversitenin konferans salonunda dünden bu güne gelişim süreci hakkında kısa bir sunumda bulunan Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu' Son 1 yıl içerisinde hiç bir üniversitenin başaramadığını biz gerçekleştirdik ve 5 ilçede 5 meslek yüksek okulunu hiç bir bütçemiz yokken faaliyete geçirdik. Buralar tamamen yerel paydaşçıların desteği ile gerçekleştirildi." Üniversite de yeni açılan bölümlerinde açılışını yaptıklarına vurgulayan Şerifoğlu: " Ulaşımda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. En büyük sorunumuz üniversitenin yol sorunu. Batı Karadeniz Bölgesinde bulunan tüm Üniversitelerin yol sorunu bulunmazken sadece bizim Ünverisitemizde bulunması bizi gerçekten çok üzüyor dedi. Rektör Şerifoğlu Teknopark projesi hakkında bilgiler verdi ve hazırladığımız dosyayı ilgili makamlara teslim ettik şimdi sayın Milletvekillerimiz sayın Valimiz ve sizlerdende çalışmaların hızlandırılması için destek bekliyoruz Teknopark katma değeri çok yüksek bir alan ve bunu biz Düzce'ye basamak atlatma alanı olarak görüyoruz dedi.
Bina ve arsa sorunumuz var 5 yıl sonra bize buraların yetmesi mümkün değil biz hızla büyüyen ve büyümeye mecbur olan bir Üniversiteyiz idari personel açığımız had safada diyen Şerifoğlu, başta yöneticiler olmak üzre herkesden destek beklediklerini söyledi. Belediye Başkanı İsmail Bayram ise Değer üreten bir üniversitenin değerini gün geçtikçe çok iyi anlamaya başlıyoruz Öncelikle bu daveti yapan Rektörümüze teşekkür ediyoruz. Ben kendim çoğu kez geldim. Fakat ilk defa meclis üyeleri ile birlikte geldik. Rektörümüz Üniversitenin çalışmalarını bizlere anlattı. Üniversitenin gelişmesi demek Düzce'nin gelişmesi demektir. Bu yüzden de bizim elimizden ne gelirse destek vermeye hazırız dedi.
Soru cevap bölümünde ulaşımda yaşayan sıkıntılar hatırlatılan başkan bizden kaynaklanan bir sorun yok Üniversiteye şehir içinden yapılacak olan seferler için sürekli talepler gelmeye başlayınca bizde Konuralp Belediyesine Kasım ayında İki Belediyeninde çalışmaları sonucunda bu protokol hazınlandı ben imzaladım ancak Konuralp Belediye Başkanı imzalamadı ve İl Trafik Komisyonun aldığı kararla bizim araçlarımız Üniversiteye taşımacılık yapıyor dedi.