Yapımı tamamlanan ve bir haftadır eşyaların taşınma işlemlerinin yapıldığı Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yeni hizmet binası görünümüyle dikkat çekiyor. Binada bugün Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Başhekim Bünyamin Dikici ve Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı incelemelerde bulundu. Bazı bölümlerinin ve servislerinin tamamlandığı görülen hastane de çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Parmak bebekler çocuk servisinde

Üniversite Hastanesi'nin eski binasında bulunan hastalarda yavaş yavaş yeni binaya taşındı. Bugünde yoğun bakım hastalarından bazıları ambulanslarla yeni binaya taşınırken hastaların her türlü sağlık ihtiyaçları da modern cihazlarla karşılanıyor.

Üniversite Hastanesi'nin yeni binasında bulunan çocuk servisi çalışmaların bitmesiyle birlikte hizmet vermeye de başladı. Eski hastane binasındaki yeni doğan çocukların yeni hastaneye taşınma işlemi tamamlanırken serviste çocukların ve annelerin her türlü bakımı yapılıyor. Çocuk servisinde yeni doğan çocuklar arasında parmak bebek olarak adlandırılan bir bebekte bulunuyor.

30 servis hizmet verecek.

Yeni binada dahiliyeden göğüs hastalıklarına, doğum servisinden cildiyeye, kulak burun boğaz servisinden intaniyeye tam 30 servis hizmet verecek. Bu servislerde hem görünümü hem de modern yapısıyla dikkat çekerken servislerde hastalara rahat hizmet verebilmek için her türlü imkanlar mevcut.

“Gerçekten çok mutluyuz.”

Üniversite Hastanesi'ni gezisi sırasında açıklamalarda bulunan Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, “Arkadaşlarımızdan Milletvekillerimize, Valilikten Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı'na bu binanın yapımı için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yeni bina gerçekten harika bir yapıya sahip. Burayı gezerken bile heyecanlanıyoruz. Burasının yapımı için gerçekten büyük çaba gösterdik. Çabalarımızın sonucunu görmekte gerçekten gurur verici.” ifadelerini kullandı.

“Hastalarımız işlemler için oradan oraya gitmeyecek.”

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Bünyamin Dikici de yeni hastanenin modern bir yapıya sahip olduğunu belirterek, “Burada hastalarımız işlemlerini yaptırmak için gezmeyecek. İşlemlerin tamamı gidecekleri serviste karşılanacak. Yeni binaya taşınma çalışmaları devam ediyor. Bu hafta içinde de hasta alımlarına başlayacağız.” şeklinde konuştu.

Tek sorun personel eksikliği

Yeni Üniversite Hastanesi hizmet vermeye başlarken hastanedeki tek sorun olarak ise personel sorunu gösteriliyor. Bu sorunun çözülmesi için Düzceli siyasilerin Ankara'da girişimlerde bulunması gerektiği de gözlenirken personel sorununun çözülmesi halinde hastanenin hiçbir sorunu kalmayacak. Sorunun çözülmemesi halinde ise Hastane eksik kadro ile hizmet vermeye çalışacak.