CHP Düzce İl Başkanlığı tarafından Cumhuriyet’in 93. kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir otelde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi. Cumhuriyet Resepsiyonu'na, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Düzce İl Başkanlığı yönetimi ve partililer katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın, Aydın'da silahlı saldırıya uğraması dolayısıyla kutlama, buruk geçti.

Cumhuriyete açık saldıranlar uzun süredir iktidarda”

Partililere seslenen Bolu Milletvekili Tanju Özcan, 93 yıl önce cumhuriyetin zor şartlar altında kurulduğunu ifade ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “93 yıl boyunca bu cumhuriyete saldırılar da ortada. Cumhuriyet düşmanları her daim olacaktır. Cumhuriyetten rövanşı almak için mücadele veriyorlar ama artık bilhassa yaklaştık. 7 yıl sonra 100. yılımızı kutlayacağız. Her türlü saldırıya rağmen hatta bu cumhuriyete açık saldıranların uzun süredir iktidarda olmasına rağmen, Türk milleti cumhuriyete, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine sahip çıkmaya devam ediyor.”

Sistem değişikliği adı altında başkanlığı getirmeye çalışıyorlar”

Özcan, cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına az kaldığını ve bunun psikolojik bir eşik olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti: “Bu cumhuriyet düşmanları da çalışmalarını hızlandırdı. Şimdi sistem değişikliği adı altında başkanlığı getirmeye çalışıyorlar, sonra da cumhuriyet rejiminden intikam almak istiyorlar. Ama bugün ben Türkiye’nin her yerinde gördüm Bolu’da da gördüm. Milletin kararlılığı ortada. Millet cumhuriyetten, parlamenter demokrasiden ve bu ülkenin kurucu ruhu olan Kuvay-i Milliye ruhundan, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinden ayrılmayacağına dair verdiği sözün arkasında. Millete rağmen de Türkiye’de bir şey olmaz.

Benim en büyük eserim; 1’, Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan da Başkanlık Sistemi üzerinden hükümeti eleştirdi ve şöyle konuştu: “Biz daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük derken hükümetin gündeminde maalesef başkanlık sistemi var. Nasıl bir başkanlık istiyorlar? Şu anda 99 maddelik bir sistemden bahsediliyor. Açıkladıkları herhangi bir şey yok ama geçmişte basına sızan bir modelleri vardı. Ne demiş Atatürk; ‘Benim en büyük eserim; 1’, Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’”