Daha önce market, eczane ve hijyen ürünleri satan firmalar dışında hizmetlerini durduran alışveriş merkezlerinde (AVM), restoran, kafe, spor ve eğlence sektörü dışındaki iş yerleri faaliyete geçti.              

Düzce ve Bolu’da özellikle üstü açık alışveriş merkezlerinde yoğunluk oluştu. Görevliler, ateşi ölçülen müşteriyi el dezenfektanı da sıkarak içeri aldı. Düzce’deki AVM’lerde gezen müşterilere, sosyal mesafeye uymaları yönünde sık sık anonslarla uyarıldı.

Güvenlik görevlisi ve mağaza çalışanlarının maske kullandığı, müşterilerin de mağazaları maske ve eldivenle gezdiği görüldü.  Sınırlı sayıda kişinin girmesine izin verilen AVM'lere, içeriden çıkan sayısı kadar müşteri alınmasına izin verildi.

İş yerlerinden alışveriş yapan müşteriler ödeme sıralarını önündeki kişi ile en az 1 metre mesafe olacak şekilde bekledi. Bazı iş yerleri zemine sosyal mesafe çıkartmaları yapıştırarak kasa önlerindeki sosyal mesafeyi ayarladı. Kasa önlerinde yığılma olmadığı görüldü.

Highway kapılarını açtı

Alınan koronavirüs tedbirlerinin ardından Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı kesiminde bulunan Highway Outlet AVM müşterilerine kapılarını açtı. Maske takma zorunluluğu olan müşteriler, ateşleri ölçüldükten sonra mağazalara alındı. Mağaza içinde gezen müşteriler, anonslarla tedbirlere uymaları için uyarıldı.

Öte yandan AVM'lerin büyüklüğü oranında içeriye müşteri kabul ediliyor. Belirli aralıklarla dezenfekte edilen AVM'deki iş yerlerinin girişlerine de dezenfektan bırakıldı. Alışveriş merkezlerinde bulunan restoranlar, sinema salonları ve çocuk oyun alanları henüz hizmete açılmadı.