Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Düzce Romanlar Derneği Başkanı ve Kadın Romanlar Derneği Genel Başkanı Sibel Gün Çabuk Vali Zülkif Dağlı’yı ziyaret etti.
Düzce’de yaşayan Roman vatandaşların sorunlarını gidermek üzere bir merkez kurulacağını, çalışmaların sürdüğünü belirten Dağlı,  "Roman Sorunlarını Çözme veya 'Roman Sorunlarıyla Mücadele diye bir merkez oluşturacağız. Adını birlikte koyacağız. Roman vatandaşlarımız, birkaç yılda bir değil, her zaman hatırlanan, bizim içimizde yaşayan, en zorlu zamanlarımızda hep birlikte beraber olduğumuz, 15 Temmuz'da hiç düşünmeden meydanlara koşan arkadaşlarımızdır. Biz bunun bilincindeyiz." diye konuştu.

Vali Dağlı, Romanların sorunlarının çözüleceği merkezde, Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR, Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin olacağını belirterek, İŞKUR'un eğitim verilen alanlarda işe alım yapılacağını aktardı.

Merkezde ayrıca Halk Eğitim Müdürlüğü, Müftülük, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün de olacağına değinen Dağlı, "Amacımız öncelikle okullaşma ve ekmek kazandırma olacak. Olayın özü buradan geçiyor." dedi.

Ahmet Çokyaşar da Düzce'de kurulması planlanan merkezle ilgili bir yol alındığını görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

"Roman politikasında gelinen nokta, yerel pozisyondaki çalışmalar, hükümetin stratejik eylem planının biraz daha gerisinde." diyen Çokyaşar, "Bu tarz çalışmalar ile bunun altını doldurabilirsek ilerleyen zamanlarda çok daha iyi yerlere gelebilecek diye düşünüyorum. Önerilerimden bir tanesi de merkezimizin içerisinde de alanda tabanı iyi tanıyan bir temsilci arkadaşımızın bulundurulmasında fayda olacaktır." ifadelerini kullandı.