Düzenli olarak düzenlenen seminerlerde Rotary Kulüpleri bir araya geliyor. Dün de Düzce’de bir araya gelen Kulüp üyeleri gündüz seminerde akşam da düzenlenen iftar yemeğinde buluştu. Çevre illerden gelen Kulüp başkanları ve üyeleri iftarlarını Düzce’de açarken iftar yemeğinin ardından yapılan Semazen gösterisi de düzenlenen iftar programına renk kattı.

 

İftar programında açılan oruçların ardından Rotary Kulübüne yeni üye olanlara Kulüp armaları verilirken gündüz yapılan seminere katılan Kulüp yöneticilerine de katılım belgeleri verildi. Programda ayrıca İstanbul Rotary Kulübünün Yığılca’da seçtiği bakımsız iki okul içinde yardım toplanıldı.

 

Yapılan etkinlikler hakkında bilgi veren Düzce Rotary Kulübü Dönem Başkanı İbrahim Bilir, bu tarz etkinliklerle bir araya gelmenin önemine değinerek “ Böyle etkinlikler kaynaşma ve bazı konularda görüş alış verişinde bulunmak için büyük önem taşımaktadır. Bizde gündüz seminer akşamda yapmış olduğumuz iftar programıyla bölge kulüpleriyle bir araya geldik ve kulüp için yapılması gerekenleri değerlendirdik. Yeni üyelerimiz var. Onları da kulüp bünyesine kattık. Yapılan organizasyon bunlarla sınırlı kalmayacak ve ilerleyen yıllarda da bir araya gelip yapılacak hususlar hakkında karşılıklı olarak birbirimizden bilgiler alacağız.” dedi.

 

Yığılca’da iki okula yardım yapacaklarını da belirten Bilir, “ İstanbul Rotary Kulübünden böyle bir destek yapılması kararı geldi. Biz de bu iki okula yardım yapmayı düşündük. Gerçekten okulların yardıma ihtiyacı vardı. Bu akşam da toplanan yardımlarla okulların eğitim verilecek hala gelmesi için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.