Düzce Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü şehir merkezinde ve sorumluluk alanı içinde yaptığı denetimler sonucunda kaçak ve ruhsatsız yapılar konusunda 15 günde 26 dosya hazırladı.

Düzce Belediyesi çarpık kentleşmenin önüne geçmek ve modern şehir anlayışını oluşturmak amacıyla İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan kaçak ve ruhsatsız yapı denetim ekibi tarafından yapılan tespitler sonucunda, 15 gündür devam eden incelemelerde toplam 26 dosya hazırlandı. İnşaat sahiplerine tebliğ yapılması ile birlikte yapılan açıklamada kaçak ve ruhsatsız yapılara hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceği ruhsat alınmaması halinde yapıların yıkılacağı belirtildi.

Taahhütnameye uymayanlara yaptırım uygulanıyor
Öte yandan Düzce Belediyesi ile inşaat firmaları arasında düzenlenen “Çevre Taahhütnamesi”ne uymayan inşaat firmalarına idari para cezası uygulanmaya başladı.

Düzce Belediyesi ile Düzce’de faaliyet gösteren inşaat firmaları arasında yaklaşık 4 ay önce imzalanan “Çevre Taahhütnamesi” kapsamında inşaatların taahhütnameye uygun şekilde yapılmasına ilişkin denetimler devam ediyor. Şartlara uymayan inşaatların müteahhitlerine idari para cezası uygulanıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ‘En Güzel Temizlik Kirletmemektir’ anlayışı ile başlatılan çalışmada Düzce Belediye Encümeni ile belirlenen cezalar sonucunda çevre koruma ve temizliğinde aşama kaydedildiği ifade edildi.