Düzce Belediye Meclisinin aldığı kararla hayata geçirilecek olan (S) Plaka uygulaması için izlenecek yol belirlendi. Düzce Belediyesi (S) Plaka almak isteyen servis işletmecileri için (S) Plaka Dağıtımı Şartnamesini yayınlandı. Şartnamede, dağıtıma katılmak için istenen belgelerin listesi de yer aldı. Kararın mecliste alındığı tarih olan 09 Haziran 2015 tarihinde servis taşımacılığı yaptığını belgeleyenler için plakaların ihalesiz ve öncelikli olarak verileceği ifade edildi. Şartnamede (S) Plaka almak isteyenlerin 7 bin 500 TL artı KDV tutarındaki Plaka Ücretinin 1 peşin 3 eşit taksitte (4 x 2.212,50TL) olmak üzere 2 bin 212 lira 50 kuruş peşinatının katılımcı adına ödendi makbuzu istendi.

Yapılan açıklamada;
“Düzce Belediye Meclisi'nin kararı ile (S) Plaka uygulamasına geçilmesi, uygulamanın tahsis şeklinde gerçekleştirilmesi, Düzce Belediyesi (S) Plakalı Servis Araçları Yönetmeliği'nin Belediye Meclisince kabul edildiği 09 Haziran 2015 tarihinde servis taşımacılığı yaptığını belgeleyenler için ihalesiz ve öncelikli olarak Belediye Encümeni'nce dağıtım yapılmasına karar verilmiştir.
Düzce Belediyesi sınırları dahilinde servis taşımacılığı yapacak araçlar için Düzce Belediyesi Encümeni tarafından Düzce Belediyesi Hizmet Binası Encümen Toplantı Salonu'nda 03 Eylül 2015 Perşembe saat 10:00'da (S) Plaka dağıtımı yapılacaktır. Katılımcıların; bu şartname hükümlerince hazırlayacakları zarflarını dağıtım saatine kadar Düzce Belediyesi (S) Plaka Tespit Komisyonu'na "Alındı Belgesi" karşılığında teslim etmeleri gerekmektedir.” denildi.

Şartnamede ayrıca; Komisyona teslim edilen zarflar dağıtımın yapılacağı saatte Düzce Belediye Encümeni tarafından alındı sıra numarasına göre ilk teslim edilen zarftan başlayarak sırasıyla hak sahipliği dağıtımı yapılacağı, Hak sahipliği reddedilenlerin yatırmış oldukları teminat tutarları iade edileceği ve Dağıtım hakkı kazanan hak sahipleri 18 Eylül 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar; Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'nde tescil işlemlerini tamamlayıp Düzce Belediyesi'nde "(S) Plakalı Servis Araçları Özel Çalışma Ruhsatı" ve "(S) Plakalı Servis Araçları Taşıt Güzergah Belgesi" ni almak zorunda olduğu, söz konusu tarihe kadar bu işlemleri tamamlamayanların hakları iptal edilerek yatırmış oldukları tutarlar gelir kaydedileceği ifade edildi.

Haber:Y.SEVER