Beşir Derneği, koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında 65 yaş ve üstü kişiler ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar ve ihtiyaç sahiplerine gıda ve hijyen paketi desteğini sürdürüyor.

Gıda paketlerinin içeriği zenginleştirildi

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun salgın hastalığa karşı mücadelede bağışıklık sisteminin güçlü olması gerektiğine dair tavsiyelerine yönelik çalışma başlatan Beşir Derneği de her ay düzenli olarak yardım paketi götürdüğü ihtiyaç sahibi ailelerin gıda paketlerinin içeriğini zenginleştirdi. Tüm ülke geneline yayılan temsilcilik ağı ile yapılan sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere gönderilen bu yardımlar ile birlikte hem market alışverişi için evden dışarıya çıkmamaları hem de bağışıklık sistemini güçlendirici besinler ile takviye edilen gıda paketleri sayesinde hastalığa karşı aileleri daha sağlıklı kılmak hedeflendi.

Moral sağlamaya devam ediyor

 Tüm bu tedbirlere ek olarak el temizleme jeli, maske ve ıslak mendilden oluşan hijyen paketlerini de gıda paketleri ile birlikte Düzce genelinde belirlenen hanelere dağıtımını sağlayan Beşir Derneği Düzce Şubesi, “Sabırla Yardımlaşarak Birlikte Başaracağız” mottosu ile hem vatandaşlara hem de ihtiyaç sahiplerine moral ve motivasyon sağlamaya devam ediyor.

Genel Başkan Sarıyar’dan açıklama

Beşir Derneği’nin virüse karşı aldığı tedbirler hakkında açıklama yapan Genel Başkanı Fatih Sarıyar, “Öncelikle herkesi devletimizin belirlediği önlemleri almaya davet ediyorum. Bu zor süreçten devletimizin aldığı tedbirler ile inşallah kısa zamanda çıkacağız inşallah.” dedi.

Beşir Derneği’nin virüs salgını kapsamında yaptığı çalışmalar ile sözlerine devam eden Sarıyar, “Devletimiz aldığı tedbirler ile tüm vatandaşlarımızın halk sağlığını koruma anlamında ciddi çalışmalar yapmıştır. Bununla birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin de hayatlarına normal bir şekilde devam edebilmeleri bazı sosyal yardım kararları alınmıştır. Bu kapsamda biz de Beşir Derneği olarak gerek ihtiyaç sahibi aileler gerekse de 60 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı vatandaşlarımız için çalışmalarımıza başladık. Hepimizin bildiği gibi koronavirüs karşısında alınacak tedbirlerden en önemlilerinden birisi de düzenli beslenme yolu ile bağışıklığın güçlendirilmesi. Bu kapsamda İhtiyaç sahiplerinin gıda gereksinimleri bizim için çok önemli. Bu minvalde her ay periyodik olarak dağıtımını gerçekleştirdiğimiz gıda paketlerinin içeriğini zenginleştirdik. Ayrıca gıda paketlerine ek olarak el temizleme jeli, maske ve ıslak mendilden oluşan hijyen paketlerinin dağıtımlarına başladık.” ifadelerini kullandı.


Sarıyar, “Bu zor dönemde herkesi birlik ve beraberliğimizin etrafında kenetlenmeye, hastalığa yakalanan kardeşlerimize bol bol dua etmeye, ihtiyaç sahiplerini ve büyüklerimizi unutmamaya davet ediyoruz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.