Erol Tayhan’ın sunduğu “Günlük” programı dün akşam Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak’ı ağırladı.

Çakmak, öncelikle Düzce Milletvekili Osman Çakır ve Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç arasında ipleri geren Sosyal Bilimler Lisesi’nin Akçakoca’ya kaydırılması konusuna görüşlerini paylaştı. Basına yansıyan açıklamaları “üzücü” olarak nitelendiren Çakmak, tarafları sağduyuya davet etti.


Çakmak, “ aynı siyasi kadro içinde bulunan insanların bitmeyen tartışmalarına şahit oluyoruz. Bu tartışma içinde Düzce’nin önemli sorunları es geçiliyor. Eğitimdeki önemli adımların atıldığı bu dönemde bu tartışmaların yaşanması üzücü. Tartışmalar bizi bir şey kazandırmaz kaybettirir. Bu ifadeleri düşmanımıza söylemekten utanırız. Kullanılan ifadeler savcıları göreve çağırır nitelikte. Bu da işin kirli yönüdür.” dedi.


Düzce Milletvekili Osman Çakır hakkında Akçakocalı-Düzceli tartışmasını çok yersiz bulan Çakmak, sosyal bilimler lisesinin Düzce merkeze daha uygun olduğunu belirtti ve “ ancak sorumlular kararı almıştır. Sonucuna katlanılacak.” ifadesini kullandı.


4+4+4 eğitim sistemi ile bu yıl yapılan okul dönüşümleri hakkında konuşan Çakmak, merkezde ikili öğretim yapan okulların sayısının arttığını ifade etti. Çakmak, bir çok okulun da bina olmadığı için dönüşümün ertelendiğini ifade etti.



Müdür atamaları hakkında ise Çakmak, siyasi ve sivil toplum örgütlerini liyakatli müdürler atanması birlik olmaya davet etti.


Çakmak, “ liyakat prensibi esas alınmalı. Düzce’nin geleceği teslim edilecek. Ellerini vicdanlarına koysunlar. Tüm öğretmenler bizim öğretmenlerimiz. Emaneti ehline teslim edelim. Bu konuda siyasi ve sivil toplum örgütleri etkin olmalı. Bu konuyu göz ardı ederseniz 10 yılını çalarsınız. ”dedi.

 

 

Haber,S.Kaşkır