Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde gerek deprem anında, gerek deprem sonrası görevli sağlık çalışanları şiddetli sarsıntıya rağmen soğukkanlılıklarını koruyarak görevlerinin başında kaldı.    Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay,  Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cengiz Tuncer, Başhekim Yardımcıları, Hastane Başmüdürü, Hastane müdür ve müdür yardımcıları ile başhemşire ve yardımcıları deprem sonrası koordine olarak acil ve afet planlarını ivedilikle uygulama koydu. 


Diğer kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde acil servise başvuran depremzedelere sağlık ekiplerince hızlı müdahaleler yapılırken, yataklı servislerde yatan hasta ve hasta yakınları da güvenli şekilde tahliye edildi.  Depremin ardından aralıksız hizmet verilen Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisi tamamlanan hastalar ise taburcu edildi. 
Üniversiteden yapılan açıklamada ise, “Sarsıntıdan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.