Ülke genelinde olduğu gibi Düzce Sağlık-Sen üyeleri de sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirmek amacıyla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde bir araya geldi. Sağlık çalışanlarının sorunlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini söyleyen ve sağlık çalışanlarının sorunları hakkında bilgi veren Düzce Sağlık-Sen Şube İdari Sekreteri Sultan Şan, “İnsan hayatı açısından birinci derecede önemli olan sağlık hizmetinin vatandaşlarımıza etkin ve verimli bir şekilde sunulması için çalışan personel bir yandan olumsuz çalışma koşulları ile boğuşurken diğer yandan ekonomik açıdan ayrı bir mücadele vermektedir. Kamuoyunun yakından takip ettiği gibi birçok arkadaşımız iş riski çok yüksek olması nedeniyle bulaşıcı hastalıklara yakalanmakta, bu arkadaşlarımızın bi kısmı hayatını kaybederken bir kısmı da ömür boyu sıkıntı çektikleri hastalıklarla boğuşmaktadır” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarını teşvik etmek amacıyla verilen ödenek konusuna da değinen Şan,”Personelin teşvik edilmesi ve verimliliğin artırılması amacı ile uygulamaya konulan performansa dayalı ek ödeme sisteminde tabip dışı personelin ek ödeme tavan oranlarının yüzde 150 ile sınırlandırılması teşvik yerine bir cezalandırma şekline dönüşmüştür. Tüm çalışanların emeği ile elde edilen döner sermaye gelirleri sağlık hizmetinin bir ekip hizmeti olduğu gerçeği dikkate alınarak tüm çalışanlara adil dağıtımı sağlanmalıdır.” şeklinde konuştu.

Son olarak Sağlık-Sen olarak sağlık konusunda tüm ülkede yapılan etkinlikler hakkında bilgi veren Şan,”Genel Merkezimiz, sahip dışı personelin kadro-ünvan katsayısının yükseltilmesi için Sağlık Bakanlığı nezdinde, döner sermaye tavan oranlarının yükseltilmesi için ise Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık nezdinde girişimlerine hız verirken bir yandan tüm şubelerimiz aracılığı ile basın açıklamaları, imza kampanyaları ve gerekirse toplu eylemler dahil her türlü demokratik hakkını kullanacaktır.” dedi.