Bugün salgın dönemiyle birlikte hayati önemlerini bir kez daha anladığımız sağlık çalışanlarının günü… Salgınla mücadelede en ön safta mücadele eden doktorundan hemşiresine, asistanından hasta bakıcısına kadar sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı’nın kutluyor. Son dönemde ülkece kınadığımız sağlıkta şiddet olaylarına çözüm bekleyen sağlıkçılar, çalışma şartları ile özlük haklarında da iyileştirme istiyor. Düzce’de de Tıp Bayramı, yayımlanan mesajlar ve düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

‘Fedakârlık ve özveri takdire şayandır’

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Düzce İl Başkanı Murat Caymaz, sağlıklı bir yaşamın her ferdin temel hakkı olduğuna dikkat çekti. Yayımladığı mesajla sağlık çalışanlarının gününü kutlayan Caymaz, “ Sağlık hizmetlerinin en üst seviyede halka sunulması ve toplum sağlığının güvence altına alınması sosyal devlet anlayışının gereği olarak belirlenmiştir. Sağlık hizmetlerinin arzu edilen en üst seviyeye getirilmesi, sağlığımızın korunarak, toplumsal mutluluk ve refahın sağlanması için hekimlerimiz ile diğer sağlık personelimizin, görevlerini yerine getirirken gösterdikleri gayret, fedakârlık ve özveri takdire şayandır.” ifadelerini kullandı.

Sağlıkçıların pandemi dönemindeki özverili çalışmalarına dikkat çeken Caymaz, “Özellikle son iki yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının yayılımını engellemek, salgından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak için büyük fedakârlıklarda bulunarak üzerlerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirmeye çabalayan tüm hekimlerimize, sağlık personelimize, sağlıklı toplum olabilme yolunda var gücüyle çalışan her yüreğe teşekkürlerimizi sunuyoruz.” cümlelerine yer verdi.

İYİ Parti’den motivasyon ziyareti

İYİ Parti Düzce Teşkilatları da sağlık çalışanlarına moral ziyareti düzenledi. Gençlik kollarının organizasyonu ile son dönemde sağlık çalışanlarının motivasyonunu ciddi sıkıntıya sokan gelişmeler nedeniyle, doktorlar başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına çiçek hediye ederek yanlarında olduklarını gösterdi. Düzce Gençlik Kolları Başkanı Dilara Kefeli, “Tüm sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutluyoruz. Ülkemiz için fedakârca çalışan sağlıkçılarımıza teşekkür ediyor, bizim için çok değerli olduklarını tekrardan belirtmek istiyoruz.” dedi.

‘Doktorlarımız başta olmak üzere sağlıkçılarımız “gitmemelidir”

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ise yaptığı açıklamada, “Son günlerde sağlık çalışanlarımız ve özellikle doktorlarımızı üzen bazı açıklamaları görmekten ciddi rahatsızlık duyduk. Dil sürçmesi olduğunu umduğumuz ve tekrarlanmamasını dilediğimiz bu tarz açıklamalar sağlık çalışanlarımızın ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kere daha hatırlatmıştır. Doktorlarımız başta olmak üzere sağlıkçılarımız “gitmemelidir”. Çalışma hayatları boyunca çok büyük fedakârlıklar gösteren bu insanlara en iyi çalışma şartlarını sunmak ve yanlarında olmak bizlerin ve devletimizin en önemli görevlerindendir. Türk milleti her zaman sağlık çalışanlarımızın yanındadır. Ülke hepimizin…’’dedi.