Sağlık Sen Düzce Şubesi Başkanı Ayhan Büyükbingöl, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisinde toplam 6 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olaya ilişkin kınama mesajı yayımladı.

“En ağır müeyyidenin uygulanmasını bekliyoruz”
Tek görevi insan sağlığı ile ilgili konularda fedakarca çalışmak olan sağlık çalışanlarına fiziki şiddetin her geçen gün arttığını belirten Büyükbingöl, “Dün Düzce üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezin Acil Servisinde çalışan bir hemşire arkadaşımıza hasta yakını tarafından fiziki saldırı yapılmış ve darp edilmiştir. Bugün sabah saatlerinde Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisinin camlarının kurşun yağmuruna tutulması kabul edilecek bir davranış değildir. Her iki saldırıyı ve saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyor, failler hakkında mevcut yasalar çerçevesinde en ağır müeyyidenin uygulanmasını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Sağlık Bakanlığı bürokratları somut bir adım atmamışlardır”
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin alınacak yasal güvence ve fiziki tedbirlerle önlenebileceğini ifade eden Büyükbingöl, “Daha önce Sağlık Bakanlığımız yaşanan şiddet olaylarından sonra yaptığı açıklamada, 'Sağlık çalışanlarına kalkan el Sağlık Bakanı'na kalkmıştır' ibaresini kullanmış ve sağlık çalışanlarının yalnız olmadığını belirtmiştir. Fakat konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı bürokratları somut bir adım atmamışlardır. Sağlık Bakanlığımızın bir an önce sağlıkta şiddet konusunda caydırıcı tedbirler almasını bekliyoruz. Sağlık çalışanlarımızda bu toplumun bir ferdi olduğunu bilmeli ve toplum olarak sağlıkta şiddete karşı olmalıyız. Şiddet uygulayanları kınamalıyız” dedi.

Haber: Ö. YILMAZ