AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir, yazılı basın açıklamasıyla Düzce’ye sağlık alanında yapılacak çalışmalar için ödeneğin çıktığını açıkladı. Keşir, Sağlık Bakanlığı nezdinde 3 yıldır yürütülen çalışmalar ve beraberinde getireceği hizmetleri açıkladı.

Hem Muncurlu hem Akçakoca’da Fizik Tedavi Merkezi
Muncurlu Hastanesi’nin 15 Kasım’dan sonra Fizik Tedavi Merkezinin Yataklı Hizmet vermeye başlayacağını kaydeden Keşir şu ifadelerde bulundu:
“Muncurlu Hastanesi’nde hizmet alım süreci tamamlandı. Kasım ayı ortalarından itibaren 70 yatakla, yataklı hizmet verilmeye de başlanacak. Aynı şekilde Akçakoca’da da 10 yatakla Fizik Tedavi hizmeti verilecek.”

“Sağlık hizmetlerine erişim kolaylaşacak”
Düzce’nin sağlık yatırımları için başlatılan girişimlerin devam ettiğini belirten Keşir, verilecek hizmetleri şöyle sıraladı:
“Yeni yatırımlar için Sağlık Bakanlığı’ndan 4 Milyon 500 Bin TL ödenek çıkarıldı. Bu ödenekle, Merkez Kalıcı Konutlara Aile Sağlığı Merkezi, Akçakoca ile Cumayeri ilçelerimize Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlığı Merkezi yapılacak. Merkezde bulunan Arapçiftliği köyümüze Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kurulacak. Ayrıca Gümüşova Selamlar Köyümüze de 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kurulacak. Böylece hemşehrilerimizin sağlık hizmetlerine erişimi daha da kolaylaşacak ve hızlanacak.”

28 hekim geliyor
Son olarak Düzce’ye 28 hekimin daha geleceğini kaydeden Keşir, “Ayrıca Sağlık bakanlığında münhal kadro düzenlemesi kapsamında, talebimiz üzerine, Atatürk Devlet Hastanesinde 20, Akçakoca Devlet Hastanesinde de 8 pratisyen hekimin daha hemşehrilerimize hizmet verecektir. Sağlık hizmetleri olmazsa olmazımız, tüm Düzcelilere hayırlı olsun.” İfadelerinde bulundu.

Haber: Ö. YILMAZ