Devir teslim töreni İl Sağlık Müdürlüğü makamında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ahmet Zengin, İdari ve Mali İşler Müdürü Özkan Çalış, Düzce Sağlık Sen Şube Başkanı Ayhan Büyükbingöl ve kurum personellerinin katılımıyla yapıldı. İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğüne atanan Op.Dr. İbrahim Özcan törende 11 aydır Düzce’de başarılı işlere imza atan Özyörük’ün yukarıya çıkardığı bayrağı daha ileriye götürmek için çalışacaklarını ifade ederek kendisine teşekkür etti. Özcan tarafından Özyörük’e çiçek ve teşekkür plaketi takdim edildi.

Gönül rahatlığı ile görevi devretmenin kendisi için en büyük bahtiyarlık olduğunu kaydeden Özyörük, ise herkese teşekkür etti. Özyörük de Özcan’a teşekkür ederek Mevlana tablosunu hediye etti.

Daha önce Başhekim Yardımcısı olarak görev yaptığı Konya Beyhekim Hastanesi’ne doktor olarak atanan Özyörük, yazılı olarak veda açıklaması yaptı.
Açıklamada, ülkenin kritik ve zor döneminde Düzce'de az zamanda güzel ve büyük işler başardıklarını belirten Özyörük, “geleceğe yatırım yaptık. Sadece çalışarak mutlu olunacağına ve yine çalışarak dinlenmeye olan inancımızla çalıştık. Çalışmayı ve gayreti üstün ve değerli saydık. Vatan, millet, devlet, bayrak adına insanımız ve insanlık için faydalı işler yapmanın imani derinliğinde, öte dünyalar için azıklar biriktirdik. Hak için Sevdik, Hak İçin Çabaladık. Hiç ayrılmayacak gibi çalışıp bugün ayrılacak gibi hazırlıklı olduk. Bize gönüllerini açan gerek personelimize gerekse bu güzel beldenin güzel insanlarına şükran doluyum. Çok ve güzel dostlarım oldu. Kardeş olmanın tadını ve lezzetini aldık.



Çalışan gayret eden başarsa da başaramasa da fedakarca çabalayan tüm personelime teşekkür ederim. Eksik kalanlarımıza da gayret niyaz ederim. Devletin ve milletin işinde disipline ve hakkaniyete olan inançla çalışmayı milletimize bir borç bildik. Tüm camiamızla birlikte ayrıca Üniversite hastanemiz değerli yöneticileri nezdinde personelimize teşekkür ederim.  Özel, Kamu ve Kamu dışı sağlık çalışmalarında katılım sağlayan herkese ve özellikle basın mensuplarımıza teşekkür ederim. Olduğumuz gibi görünüp, Göründüğümüz gibi olarak yaşayabilmek dua ve dileklerimle görevi devralacak yeni sağlık müdürümüzü kutluyor, görevinde başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.