Ak Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin Düzce ve Kaynaşlı'da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vermek üzere bir basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel felaketinin ardından oluşan hasarı yerinde incelemek için hasar gören bölgeleri gezdiklerini ve hasarlar hakkında bilgiler aldıklarını ifade eden Şahin, Selin vurduğu bölgede dere ıslahlarının yapılması gerektiğini belirterek felaketin ardından böyle düşüncelerin doğduğunu , önceden önlem alınmadığını söyledi. Selden sonra yaspılan hasar tespit çalışmalarında Düzce genelinde yaklaşık 12 milyon TL'ye ihtiyaç olduğu fakat bu paranın sadece Kaynaşlı'ya harcanmasının bile sıkıntıları gideremeyeceğini ifade eden Şahin, selin yolları, arazileri, ve dere yataklarını aşırı tahrip ettiğini söyledi.


Fındık konusuna da değinen Şahin, fındığın AK Partiye zarar verdiğini ve bu durumdan dolayı yıpratıldıklarını vurguladı. Fındık fiyatının açıklanmamasının kendi partileri adına iyi olmadığını fakat AK Parti'nin çiftçiyi madur etmeyeceğini ifade eden Şahin, fındığın çiftçiye 3 TL maliyeti olduğunu, bu yüzden fiyatın en az 4 TL olması gerektiğine ve fındığın kendi başına bırakılmaması gerektiğine değindi.

Kaynaşlı'da bulunan Meslek Yüksek Okulu'na da değinen Şahin, bu yıl 350öğrenci alacak olan okulun yurt ihtiyacı olduğunu ve bu konuda çalışmalara başlandığını söyledi. Kaynaşlı'ya fabrika kazandırmak için çalışmalarının sürdüğünü de vurgulayan Şahin, Kaynaşlı Düzce arası yolun 2010 yılı içinde yapılacağını ifade etti.


Düzce Belediyesi'nin Ramazan ayında yapacağı etkinliklerin yanlış olduğunu söyleyen Şahin, “Ramazan ayını festival ayına çevirmek yanlış. Bunun yerine kitap fuarları açılmalı, hatipler getirilip Kur'an okunmalı. İnsanlar bu ayda ibadete ağırlık veriyor.” diyerek Düzce Belediyesi'ni eleştirdi.