AK Parti'nin Düzce'deki kurucuları arasında yer alan ve 2011 yılında parti ile ilişiği kesilen
Kaynaşlı eski İlçe Başkanı Birol Şahin'in adı MHP saflarında gür sesle dillendirilmeye başlandı.
 
Dobralığı ile biliniyor
AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı iken yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen, yeri geldiğinde kendi partisinin bakanlarını bile eleştirmekten çekinmeyen Şahin'in bu dobralığı halk tarafından da takdirle karşılanıyordu.
 
Her seçim dönemi kapısı çalındı
AK Parti ile yollarının ayrılmasından sonra oy potansiyeli yüksek bir isim olan Şahin'in kapısı her seçim döneminde bir çok parti tarafından çalındı. 2014 yerel Seçimleri'nde Saadet Partisi'nin Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Birol Şahin, 2015 Genel Seçimleri'nde ise Bağımsız Düzce Milletvekili adayı olmuştu.
 
MHP "Şahin" ile seçime girmek
AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı olduğu dönemde ilçenin gelişmesi adına çalışan, vatandaşların talep ve sıkıntılarına sık sık kulak veren Birol Şahin'i bu kez MHP sahaya indirmek istiyor. Bir süredir Şahin ile dirsek temasında olan MHP'li yöneticilerin Şahin'i adaylığa ikna ettiği öğrenildi.
 
Kaynaşlı'ya hizmet için 'Evet'
Muhafazakar kimliği ile ön plana çıkan Şahin'in ilçeye hizmet etme arzusu ve vatandaşlardan aday olması yönünde gelen talepler göz önüne alındığında eskiden mensubu olduğu AK Parti ile Cumhur İttifakı ruhunu sürdüren MHP'ye 'Evet' dedi.
 
"Partinin değil, halkın adamıyım"
AK Parti'deki ilçe yöneticiliği ve Saadet Partisi'ndeki belediye başkan adaylığından sonra MHP ile yeni bir seçim sürecine girmeye hazırlanan Şahin'in çevresine, "Partinin değil, halkın adamıyım" diyerek memleketi için çalışacağını anlattığı ve desteklerini aldığı biliniyor.
 
Sancılı Bayraktar dönemi
Şahin'in seçim yarışına dahil olması ise en çok Kaynaşlı'nın mevcut Belediye Başkanı AK Partili Erol Bayraktar'ı zorlayacak gibi görünüyor. Görevine devam etmek için dört gözle genel merkezden olur bekleyen Bayraktar sık sık parti içi çekişmelerle adından söz ettirdi. Bayraktar dönemi belediyede en fazla meclis üyesinin istifa ettiği dönem olarak hafızalara kazındı. Ayrıca AK Parti Kaynaşlı İlçe Yönetimi ile arasında esen soğuk rüzgarlar, hizmetlerden çok ilçede tartışmaların konuşulmasına neden oldu.
 
İlçenin gelişmesi adına bir çok proje hayata geçirmesine karşılık Bayraktar'ın 4.5 yılda hizmetlerinden çok kendi partisinden isimlerle yaşadığı sancılı süreçlerle konuşulmasının adaylık sürecini nasıl etkileyeceği ise merakla bekleniyor.

Haber: C. ÜSTÜNER


Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8