Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde mimar çalışırken 6 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen ve yaklaşık 1 yıldır Zabıta Noktası’nda oturma eylemi yapan Alev Şahin hakkında başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Kamu-Sen üyelerince dün akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek amacıyla Avni Akyol Parkı’nda bulunan Zabıta Noktası’nda basın açıklaması yapılmış, açıklama öncesinde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okunduğu sırada ayağa kalkmayan Alev Şahin ile yanındaki arkadaşı N.D. hakkında soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 5237 Sayılı TCK’nın 300/2 maddesi gereğince, 'İstiklal Marşı'nı alenen aşağılama' suçlaması ile Şahin dün akşam yanındaki arkadaşı N.D. ise bu sabah gözaltına alındı.

Milli marşımız okunurken ayağa kalkmaması vatandaş tarafından büyük tepki ile karşılanan Şahin ve diğer şüpheli N.D. emniyetteki işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Polis nezaretinde adliyeye götürülürken, kendisini görüntüleyen kameralara “Biz halkın değerlerine küfretmeyiz, halkın değerlerine saygısızlık yapmayız.” diye seslenen Şahin’e basın mensupları tarafından “Neden İstiklal Marşı’nda ayağa kalkmadınız?” sorusu yönetildi. Bir süre sessiz kaldıktan sonra “İstiklal Marşı bir eylem biçimi değildir.” diyen Şahin yine bir basın mensubundan gelen “Herkes ayaktayken siz neden oturuyordunuz?” sorusu üzerine ise “Size cevap vermek zorunda değilim!” dedi. 

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Şahin ve arkadaşı çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. 


Haber: Ö. YILMAZ