CHP Düzce Milletvekili Mahmut Tanal ile Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü arasında günlerdir twitter üzerinden devam eden ‘Düzce için ne yaptın?’ polemiği bitmiyor. Taraflar karşılıklı paylaşımlarla birbirlerine sert eleştirilerde bulunurken, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, “Bu tartışmanın kimseye faydası yok” açıklaması ile isim vermeden CHP’li Tanal’a göndermede bulundu. Belediye Başkanı Faruk Özlü için övgü dolu ifadeler kullanan Şahin, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:
“Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak, her dönem Düzce ve bölge meselelerinin çözümüne pozitif katkılar sağladık. Sadece sanayici ve yatırımcıların değil, eğitim, turizm, tarım, ekonomi, işsizlik ve benzeri makro meselelere çözüm getirmek için her daim çaba göstermekteyiz. Özellikle gençlerin ve çocukların geleceğe umutla bakabilmesi adına, başta eğitim alanında olmak üzere pek çok  alanda projeler geliştirmekteyiz. İnsanımızın refah ve mutluluğu amacıyla yaptığımız çalışmaları Valilik, üniversite, belediye gibi kurumlarla eşgüdüm halinde sürdürmekteyiz.
Bu anlamda, Düzce Belediye Başkanı Sayın Dr. Faruk Özlü’nün, hem bakanlığı döneminde, hem de belediye başkanlığı sırasında TSO’ya, dolayısıyla sanayicilere, yatırımcılara, ülkeye ve Düzce’ye verdiği destekler, gerçekleştirdiği hizmetler izahtan varestedir. Sayın Faruk Özlü, sadece Düzce’nin değil, bu ülkenin de saygın ve kıymetli bir evladıdır. Son günlerde, sosyal medya üzerinden Sayın Özlü’ye yönelik tasvip etmediğimiz itibarsızlaştırma çabalarını görmekte ve bu durumu üzülerek izlemekteyiz. Bu türden tartışmaların, siyasi polemiklerin ne Düzce’ye, ne de ülkeye hiçbir faydası olmadığını, toplumun hiçbir meselesini çözmeyeceğini vurgulamak isteriz. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak, herkesi sağduyulu olmaya, Düzce ve ülke meselelerinin çözümüne katkı sunmaya davet ediyoruz.”