Tarih sahnesinden silinmek istenen Türk milletinin Büyük Millet Meclisi’ni kurarak Milli Mücadele’ye omuz verdiği gün olan 23 Nisan 1921 tarihi cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yeniden törenlerle kutlanıyor.

2 sene buruk geçti

Yeni tip koronavirüs (COVİD-19) salgını nedeniyle alınan tedbir ve kısıtlama kararlarıyla 2020 ve 2021’de buruk geçen bayramı çocuklar, arkadaşlarından uzakta evlerinde pencere ve odalarını süsleyerek geçirmişti. Boş kalan sokaklar belediyelerce Türk bayraklarıyla donatılmıştı.

Bayram coşkusu doyasıya yaşanacak

Bu yıl kısıtlamaların kaldırılmasıyla 23 Nisan coşkusu, 3 yılın ardından yeniden okul bahçelerine ve sokaklara taşındı. Öğrenciler hazırlanan programlarda şiir ve şarkılarla kendilerine armağan edilen bayramın coşkusunu doyasıya yaşıyor. Bayram şarkılarının hep bir ağızdan söyleneceği günde yarının büyükleri minikler kendilerine armağan edilen günün tadını çıkarıyor.

‘Milli iradenin hakimiyetini dünyaya ilan ettiğimiz tarih’

Miniklerin kalbini yeniden kavuşacakları bayramın heyecanı kaplarken Düzce Valisi Cevdet Atay da yayımladığı mesajla bu mutluluğa ortak oldu. Vali Atay mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek bağımsızlığımızı ve milli iradenin hakimiyetini dünyaya ilan ettiğimiz tarihtir. Dün olduğu gibi, bugün de devletimizin, demokrasimizin ve istikbalimizin en büyük güvencesidir.” ifadelerini kullandı.

‘Tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum’

Yarının büyükleri çocukların eğitimi için büyük gayret gösterdiklerini sarf eden Atay, “Dünün çocukları olarak en büyük arzumuz, yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın iyi eğitim alarak milli ve manevi ideallerimize sarılmaları ve dünyaya açık olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; TBMM'nin ilk başkanı, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Tüm çocuklarımızın bayramını kutluyorum.” cümlelerine yer verdi.