Tüm dünyada küresel bir krize neden olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak kabul edilen koronavirüs salgınında vaka sayısı ve ölümler Türkiye’de gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Salgın nedeniyle, maskelere olan talep artarken,  en çok risk altında olan sağlık çalışanları için Düzce’de 3D yazıcılar ile günlük 250 siper maske üretimi gerçekleştiriliyor.

Düzce Valiliği ve Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün imzaladığı protokolle, Düzce Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Cumayeri Çok Programlı Lisesi öğretmenleri, 3D yazıcılar ile siper maske imalatına başlamıştı.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri başta olmak üzere il genelinde ki sağlık kuruluşlarına ücretsiz olarak dağıtılan siper maskelerin maliyetleri, Düzce Ticaret Odası Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler aracılıkları ile hayırsever işadamları tarafından karşılanıyor. Maske üretiminin lojistiğini ise Teira 3D firması üstleniyor.

İstanbul’daki firmalar günde 100 maske üretebilirken, Düzce’de günlük 250 maskenin üretilmesi, Düzce’deki 4  lisenin öğretmenlerinin başarısını ortaya koyuyor. Siper maskelerin üretimi vardiyalı bir şekilde gece gündüz devam ediyor.