Atatürkçü Düşünce Derneği’nin düzenlediği ve Genel Başkan Yardımcısı Profesör Doktor Ali Ercan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye’de küreselleşmenin yarattığı sorunlar ve Ulusal Çözüm Önerileri” konulu konferansa ilgi beklenenin altında kaldı.

Konferanstan önce salonun yarısının boş olması konusunda üzüntü duyulmasına ilişkin sözlere cevap veren Ercan,  kendisinin yarısı boş salonlara konferans vermeye alışık olduğunu, salonları  doldurmak amacını  güdenlerin Hülya Avşar veya Beyazıt Öztürk’ü konuşmacı olarak davet etmeleri gerektiğini söyledi. Ercan, ülkemizin entelektüel seviyesinden dolayı endişeli olduğunu da ifade etti.

Küreselleşmenin Dünyanın şekli ile ilgili bir konu olmadığını  söyleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı Profesör Doktor Ali Ercan, burada sözü edilenin Nüfus artışı, Ulaşımda araçlarının gelişmesi ve iletişim araçlarının geçirdiği büyük dönüşüm olduğunu dile getirdi.

Ercan, İnsanoğlunun savaşlara son verebilecek bir evrim düzeyine ulaşamadığını, teknolojinin büyük bölümünün insanların birbirini öldürmesinin kolaylaştırılması amacıyla oluşturulduğunu söyledi. Profesör Doktor Ali Ercan, küreselleşmenin yarattığı sorunlar ve Atatürkçü çizgide ulusal çözüm önerilerini dinleyicileri ile paylaştı.