Yerleşim yerlerinden uzaklığı ve bakımsızlığı ile dikkat çeken, adeta ayrı bir dünya izlenimi veren Gümüşpınar Prefabrikleri, havaların ısınması ile sığınak arayan sürüngen ve akreplerin yuvası haline geldi.

Gümüşpınar Prefabriklerinde yaşayan beş kişilik Doğan ailesi, sabah uyandıkları zaman oturma odası olarak da kullandıkları bölümde üç yılan yavrusu ile karşılaşınca korkuya kapıldılar. Hemen yılanlardan kurtulmaya çalışan ev halkı, yılanlardan birini yakalarken, diğer ikisi gözden kayboldu. Olay, prefabriklerde yaşayan diğer aileler üzerinde de soğuk duş etkisi yaparken, bu davetsiz misafirlerin yarattığı korku, vatandaşların evlerinin kapı ve pencerelerini korku nedeniyle kapatmalarına neden oldu

Yaşadığı şoku üzerinden atamayan evin hanımı Cemile Doğan, geceleyin küçük torunu ile uyuduğunu, sabah uyandığında üç tane yılan ile karşılaşınca korkuya kapıldığını anlattı.

Daha önce de pencerelerinde bir yılan gördüklerini, ancak yakalayamadıklarını belirterek, kaybolan iki yılan bulunmadan evde uyuyamayacağını söyleyen Cemile Doğan, jandarmaya haber verdiklerini, görevli ekiplerin yönlendirmesi ile Tarım İl Müdürlüğü'nü aradıklarını, İl Müdürlüğü'nün ilaçlama yapacağını söyledi.

Doğan, yaşadıkları bölgede sadece yılanlar değil, büyük örümcekler ve akrepler de bulunduğunu, gidecek bir yerleri olmasa da burada yaşamayı istemediğini söyledi. Olay, prefabriklerin kaldırılması çalışmaları sürerken, bu yapıların zaman içinde ne kadar sağlıksız bir ortama dönüştüğünün bir göstergesi olarak kabul edildi.