Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin ve Düzce 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu, bir dizi temaslarda bulunmak için gittikleri Ankara’dan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’yi ziyaret ettiler.

Düzenlenen ziyarette, Düzce’deki mevcut Organize Sanayi Bölgelerinin durumu masaya yatırılırken, aynı zamanda TSO Başkanı Tuncay Şahin sanayicilerin taleplerini de Balan Yardımcısı Büyükdede’ye iletti. 

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’ye sanayicilerin vergi ve faiz yükünün azaltılması hakkındaki talepleri ileten Şahin; “Yaşanan pandemi süreci hem üretimde bazı aksaklıklara neden olmuş, hem de ülkemizin en önemli ekonomik verisi olan ihracata olumsuz etkileri olmuştur. Devletimizin açıklamış olduğu ekonomik önlemlerin yanı sıra Eximbank ve diğer kamu kaynakları da ihracatçılarımıza destek olmuştur. Sanayicilerimizin beklentisi bu zorlu dönemde devletimizin ihracat ürünlerine uyguladığı komisyon konusunda da indirime gitmesi olacaktır. Aynı zamanda; sanayicilerimizin vergi ve faiz yükünün azaltılması, üretimin devamı için önemli bir adım olacaktır. Yine, yerli ve millileşme politikalarımız çerçevesinde; yerli makine kullanımın KOSGEB aracılığıyla teşvik edilmesi, ithalat miktarı yüksek stratejik ara malların yerli üretiminin teşvik edilmesi sanayicilerimizin üretim gücünü arttıracaktır” ifadelerini kullandı.

HABER: Savaş ARI

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr