İmalatçı esnafın ardından ihracatçı KOBİ'lere de sıfır faizli kredi desteği verilecek. Kredinin sınırları ve koşulları Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın yayınladığı bir basın açıklaması ile açıklandı.

TSO'dan yazılı olarak yapılan açıklamaya göre, “İhracatçı KOBİ Destek Programı” adı altında ihracatçı KOBİ'lere kullandırılacak olan kredinin faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Başvurular 15 Eylül tarihinde başlarken, kredinin vadesi 6 ay olacak ve bu sürenin sonunda tek seferde ödeme yapılacak.

Krediden, ihracat taahhüdü veren, 250 kişiden az çalışan istihdam eden, yıllık mali bilançosu 25 Milyon YTL'yi geçmeyen, imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren, KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcu olmayan KOBİ'ler yararlanabilecek.

Kredinin üst limitinin 100 Bin Dolar karşılığı YTL olacağı bildirilirken, anlaşmalı bankalar ve KOSGEB Merkez Müdürlüklerine Başvuruların yapılabileceği, Teminat sıkıntısı çeken girişimcilerin Kredi Garanti Fonu'na başvurabileceği bildirildi.