Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Belediye Başkanı Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı kent merkezinde bir otelde yapıldı. Büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları ile birlik üyesi eski belediye başkanlarının katılım gösterdiği toplantıda önemli kararlar alındı. Toplantıda ilk olarak söz alan ve katılımlarından dolayı yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, il genelinde yapılan çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Keleş: “Bilimsel araştırma ile kurula katkı sunulmalı”
Başkan Çiftçi'nin ardından katılımcı başkanlara seslenen Belediye Başkanları Birliği Genel Başkanı Mehmet Keleş de işbirliği ve deneyim paylaşımının önemine değindi. Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu'nun çok önemli çalışmalara imza attığının altını çizen Genel Başkan Keleş, daha sonra bilimsel araştırmalar yaparak kurul çalışmalarına katkıda bulunulmasını istedi.

Başkan Yılmaz, deneyimlerini paylaştı
Toplantı Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın konuşması ile devam etti. Tecrübelerin paylaşımı ile edinilecek deneyimin gerek kişisel gelişim gerekse hizmet noktasında artı sonuçlar doğuracağını söyleyen Başkan Yılmaz sunumunda ekonomik belediyeciliğin de önemine dikkat çekti.

Başkan Yılmaz'ın da ardından toplantı Beypazarı Eski Belediye Başkanı İbrahim Demir'in 'Belediyelerin Sivil Toplum Kuruluları İle İlişkileri' konulu sunumu ile devam etti.