30 Mart’ta ‘Tecrübeli Başkan Düzce’ye iyi gelecek’ sloganıyla ikinci dönemine başlayan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in seçim sloganının yerini 30 Mart’tan sonra kendisine gelen her eleştiriye yaptığı sansasyonel yanıtlar ve söylemler aldı.Başkan Keleş’in göreve gelişinin üzerinden 17 ay geçti. Keleş’in, görev süresinde geride kalan zamanda yaptıkları icraatların yanında öne çıkan bir başka nokta ise belki de siyasilerin bile söylemeye cesaret edemeyeceği sözler oldu. Çalışmalarına ve kendisine yönelik olumlu olumsuz her eleştiriye yanıt vermeyen çalışan Keleş, zaman zaman söyledikleriyle Düzce kamuoyunda tepki gördü.

“Bunlar dar kafalı”
Başkan Keleş’in son ses getiren açıklamalarına bir yenisi dün bir tesis açılışında eklendi. Keleş, belediye tarafından yaptırılan ve maliyetleri nedeniyle eleştirilen saat kulelerine yönelik, eleştirilere karşı ilk kez bu kadar sert tepki verirken “Bunlar dar kafalı” sözlerini sarf etti.

Başkan Keleş’in daha önce yaptığı ve kendisine karşı eleştirilerde kullanılan söylemlerinden öne çıkanlar ise şöyle:

‘RAMAZAN KAFASIYLA OLDU’
-Devlet Su İşleri tarafından yıkılıp yeniden inşa edilen ve mühendislik hatasından dolayı eleştirilen Şaguç Köprüsü için belediye meclisinde ‘Ramazan Kafasıyla oldu’ yorumunda bulunmuştu.

‘DÜZCE İÇİN SEÇİM ÇOCUK OYUNCAĞI’
-Geçtiğimiz ay yapılan Ak Parti Ağustos ayı İl Danışma Meclisinde 1 Kasım seçimlerine yönelik ‘Düzce için seçim çocuk oyuncağı’ değerlendirmesinde bulunarak seçim sonucuna yönelik tahminini partililerle kürsüden paylaşmıştı.

GERİ GÖRÜŞLÜ, DAR KAFALILAR
-Düzce Belediyesi tarafından Rıhtım Caddesi ve eski Düzce Lisesi alanına yaptırılan parka olmak üzere yaptırılan iki adet saat kulesinin maliyetine yönelik MHP’li Belediye Meclis üyelerine ilk etapta meclis toplantısında yanıt vermiş ve ‘Bazı şeyler şanındandır, büyütmeye gerek’ yok demişti. Başkan Keleş, kulelerle ilgili açıklamalarına bununla da sınırlandırmayıp dün bir tesis açılışında, “Geri görüşlü, dar kafalılar saat kulelerine karşı çıkıyorlar. Eminin bunlar Beşiktaş Saat Kulesi yapılırken yaşasalardı ona da karşı çıkarlardı. Bu saat kuleleri bizim simgemiz olacak ve gelecekte de bizleri temsil edecekler” sözlerini sarf ederek sert bir çıkışta bulunmuştu.

LÜKS İÇİN DEĞİL DÜZCE’NİN İMAJI İÇİN…
-Başkan Keleş’in bir başka dikkat çeken açıklamaları ise yaygın medyanın da gündemine düşen makam aracı ve Düzce adına katıldığı yurt dışı gezileri oldu. Keleş, bu konuda “Sizler şöyle bir tablo mu istiyorsunuz: “ Tüm belediye başkanları Mercedes’le Audi ile gelsin Düzce Belediye Başkanı Passat’la gelsin. Bunu istiyorsanız Passat’a da bineriz. Benim için çok önemli değil. Ama temsil makamındaki insanlar, sizleri temsil edenler, gerekli olanları yapmalı. Bazı şeyler zorunluluktur. Bunları lüks sefahat için yapmıyoruz. Düzce’nin imajını ortaya koymak için yapıyoruz.” görüşünü savunmuştu.

‘GEZEN TİLKİ, YATAN ASLANDAN İYİDİR’
Başkan’ın yurt dışı gezileri ve ziyaretleri için hakkında yapılan eleştirilere yanıtı ise ‘Gezen tilki, yatan aslandan iyidir’ olmuştu.

‘GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ SERGİLİYOR’
Kış aylarında yaşanan yoğun kar yağışıyla ilgili ÖNCÜ TV’de katıldığı programda yaşanan olumsuz kar yorumlarına ‘Güzel bir görüntü sergiliyor’ diyerek yanıt vermişti.

Haber:Y.SEVER