Yerel seçimlerde umduğunu bulamayan parti görünümü çizen Demokratik Sol Parti'de yönetim değişikliği de gündeme geldi. Partinin yeni liderinin, oy patlaması yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül olabileceği ifade ediliyor. Düzce'nin çeşitli yerlerine “Derde derman Sarıgül” yazan ve Mustafa Sarıgül'ün resminin de yer aldığı afişlerin asılması siyasi kulislerde DSP'de lider değişikliğine gidiliyor şeklinde yorumlandı. Şişli'den yüzde 60 oy alan Sarıgül'ün DSP liderliğini çok istediği bilinirken “Derde derman Sarıgül” yazısıyla tüm sorunlara çare olma imajı çiziyor.

Merhum Bülent Ecevit'in ardından partiyi sırtlayan Zeki Sezer, seçimde oyunu arttırdı ancak 'baraj sorunu olan bir parti' görünümünü gideremedi. CHP ile ittifakta da Meclis'e girmeyi redederek vekil olma avantajını kullanmayan Sezer'in şimdi partisi içinde bir yönetim değişikliği baskısıyla karşı karşıya kalabileceği ifade ediliyor. DSP'nin yeni lideri olarak gündeme gelen Sarıgül'ün genel başkan olma sinyallerini bu bilbordlarla verdiği konuşuluyor.

Diğer taraftan DSP Düzce İl Başkanı Hasan Işık seçim günü istifa etmiş ve gerekçe olarak da işlerinin yoğunluğunu göstermişti. Işık'ın yerine DSP Düzce Belediye Başkan Adayı Kenan Fırat'ın getirilmesi gündemde.