Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuri Yazıcı’nın bilgi ve deneyimlerinin paylaşıldığı programa; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Ahmet Fevzi Paşa’nın torunları, Düzce Adige Kültür Derneği Başkanı Murat Seyok, öğretim elemanlarımız, öğrencilerimiz ve davetli misafirler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştirmek için kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Sarıkamış denince milletimizin içinde bir burukluk oluştuğunu söyleyerek, vatanımız ve milletimizin bekası için canlarını feda eden kahraman şehitlerimize minnet ve şükranlarını sundu. Tarih bilincini korumak ve vatanımız ve milletimizin bağımsız geleceği için yapılan fedakarlıkları unutmamak adına bu tür programların önemine değinerek, programa sunum yapmak için gelen Doç. Dr. Nuri Yazıcı’ya, Ahmet Fevzi Paşa’nın torunlarına ve programa katkı sunanlara teşekkür etti.

Gerçekleştirilen açılış konuşmasından sonra kürsüye davet edilen Doç. Dr. Nuri Yazıcı, Düzce Üniversitesi’nde olmaktan ve Düzceli bir kahramanı anlatmaktan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, kendisine bu fırsatı verenlere teşekkür etti. Bugün 80 milyonluk Türkiye’nin geçmişinde yatan en önemli olaylardan bir tanesinin de Sarıkamış olduğunu söyleyen Yazıcı, Sarıkamış Harekatı’nın başladığı yıldönümünde harekata katılan kahraman askerlerimizi ve şehitlerimizi anarken, cephede önemli işlere imza atmış Kolordu Komutanı olarak Sarıkamış Harekatı’nda görev almış Düzceli Ahmet Fevzi Paşa’yı da unutmamak gerektiğini dile getirdi.

Ahmet Fevzi Paşa’nın da 9. Kolordu Komutanı olarak Sarıkamış Muharebeleri’nin ilk bölümü olan Köprüköy ve Azap Muharebelerinde görev aldığını ve başarılar gösterdiğini söyleyen Doç. Dr. Yazıcı, kişilik olarak ihtiyatlı kişiliğe sahip Ahmet Fevzi Paşa’nın harekatın sakıncalarını dile getirdiği için emekliliğe sevk edildiğini katılımcılarla paylaştı. İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilen Ahmet Fevzi (Big)  Paşa’nın mezarının kaybolduğunu ve yaptığı çalışmalar sonucunda ortaya çıkarabildiğini dile getiren Doç. Dr. Nuri Yazıcı, her Sarıkamış Harekatı yıl dönümlerinde yakınları ve öğrencilerle birlikte Sarıkamış kahramanı Ahmet Fevzi Paşayı mezarı başında andıklarını söyledi.