Torba yasa ile mayıs ayında Meclis’ten geçen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayıyla yürürlüğe giren “6487 sayılı alkol sınırlaması kanunu” bugün uygulanmaya başlanıyor. Yeni yasaya göre tekel, bakkal ve büfe gibi işyerleri saat 22:00’den sabah 06:00’ya kadar alkollü içki satamayacak. Lokanta, restoran, gece kulübü, bar ve benzeri yerlerde ise alkol saat sınırlaması olmadan açık olarak tüketilebilecek. Ancak tesis sınırları dışında tüketilmek üzere içki satışı yapılamayacak.

 



Düzenleme kapsamında alkollü içecekleri işletme dışından görülecek sergileyen işletmelere de para cezası öngörülüyor. Düzce'deki birçok tekel bayisi ise yeni düzenlemeye hazırlıksız.

Kendilerine hiçbir uyarının yapılmadığını söyleyen esnafın kafası oldukça karışık. Esnaf yeni düzenleme ile yapılacak değişiklikleri basından okuduğu kadar biliyor. Yeni yasa ile dükkanlar yeniden dizayn edilecek.

İşletme sahipleri, " Şuana kadar bize bir bilgi gelmedi. Bunlar bizim işmizi etkileyecek. Kirası ağır olan yerler var. Evime erken gideceğim bu yönden iyi ancak işlerimizi olumsuz etkileyecek gibi gözüküyor."ifdelerini kullandı. 



Haber: S. KAŞKIR