İşsizlik, Epilepsi hastalarının en büyük sorunları arasında geliyor. Hastalıkları nedeniyle iş bulamayan epilepsi hastaları, bu nedenle sosyal hayata adapte olamıyor. Düzce’de yaşayan 35 yaşındaki epilepsi hastası İlker Özel isimli vatandaşın, iş bulmak için çaldığı tüm kapılar yüzüne kapandı. Çalışamadığı için maddi imkansızlıklar yaşadığını söyleyen Özel, son çare olarak Öncü Haber Merkezinin kapısını çaldı.

“Fabrikalarda beni çalıştırmıyorlar”

Sesini duyurabilmek için yaşadığı sıkıntıları Öncü mikrofonuna anlatan Özel, “Elimden her iş geliyor. Her şey geliyor, ama hiç kimse bana iş vermiyor. Engelli kadrosundayım, ama beni bu zamanlarda çalıştırmıyorlar. Ben engelli değilim. Benim epilepsi hastalığım var. Fabrikalarda beni çalıştırmıyorlar. Ben bugün iki yere başvurdum, iş vermediler. Başvurduğum firmalar beni arayacaklarını söyleyip gönderiyorlar” dedi.

“Belediye Başkanım duyun sesimi”

Geçen sene Toplum Yararına Programda 9 ay çalıştığını kaydeden Özel, “Bu sene TYP’nin çekilişinde kuradan çıkmadım. Neden? Engelli miyim? Hayır, değilim. Ben her gün ilaçlarımı içiyorum. Elimden her şey geliyor. Her işi yapıyorum. Evimde televizyonumu, musluğumu, dolaplarımı, her şeyimi yapıyorum. Eskiden beri dolaplarımı, televizyonumu söktüm taktım. Onu yaptım bunu yaptım. Hepsini yaptım. Ama neden bu işler benim elimden gelmiyor? Neden ben çalışamıyorum. Görme engelli olanlar çalışıyor. Bilgisayar başında olanlar çalışıyor. Adam görme engelli bilgisayarın başında takır takır çalışıyor. Onlar nasıl görüyorlar da çalışıyorlar? Adam duyma engelli, telefonun başında çalışıyor. Bunları ben gözümle gördüm. Onlar çalışıyorsa ben hayli hayli çalışırım. Olmaz. Duyun bunları. Belediye başkanım, belediye başkan yardımcılarım, hepiniz duyun bunları” şeklinde konuştu

Haber: Savaş ARI

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr