30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri dolayısıyla nüfus müdürlükleri haftasonu olmasına rağmen hem dün hem de bugün görev yaptı.



Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 08.01.2014 tarihli 23 sayılı kararı gereği 30 Mart Pazar Günü yapılacak mahalli idareler seçimlerinde sandık kurullarının görev ve yetkilerini gösterir genelgenin 31'nci maddesi ikinci paragrafında,"Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgenin yanında ayrıca seçmen bilgi kağıdı veya nüfus müdürlüklerinden verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır, hükmü yer almaktadır."ibaresi bulunuyor.


Bu madde uyarınca kimliğinde TC Kimlik Numarası bulunmayan vatandaşların oy kullanabilmesi için nüfus kayıt örneğine sahip olması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü de hiçbir vatandaşın mağdur olmaması için haftasonu nüfus müdürlüklerinin görev yapmasını sağladı.



Bu nedenle oy kullanmak isteyen vatandaşlar Düzce İl Nüfus Müdürlüğü'ne akın etti. İl Nüfus Müdürlüğü, oy kullanma işlemlerinin bitiş saatine kadar mesaisine devam etti. Nüfus müdürlüğünde son bir iki haftada günlük işlem sayısı arttığı öğrenilirken seçimin bitiş saatine kadar yoğunluk devam etti.