İstanbul’un su ihtiyacının Düzce’den karşılanmasına bağlı olarak ovada adeta çivi çaktırmayan İSKİ’nin uyguladığı yaptırımlar ve vadettiği çalışmaları hala hayata geçirmemesi tepkiye neden olmaya devam ederken, bazı bölgelerde çalışmaların gelişigüzel yürütülmesinin ceremesini esnaf çeker oldu.

İSKİ’nin geride kalan temmuz ve ağustos aylarında Küçük Sanayi Sitesi bölgesinde yürüttüğü altyapı çalışmaları elektriklerin kesilmesine ve dolayısıyla sanayi esnafının işlerinin durmasına neden olmuştu.

Konuya ilişkin yaşanan mağduriyetlerini Öncü Haber mikrofonuna anlatan sanayi esnafı, maddi yönden büyük kayıp yaşadıklarını anlatmıştı.

Bu konuyu gündeme taşıdığımız “KSS’de kesinti mağduriyeti” başlıklı haberimizin ardından SEDAŞ tarafından yapılan yazılı bilgilendirmede şunlar kaydedildi:

“Düzce Küçük Sanayi Sitesi’nde mayıs ayından itibaren su ve kanalizasyon altyapı çalışmaları kapsamında farklı zamanlarda kazılar yapılmış olup bölge, kurumumuza ait yer altı enerji şebekesi ile sanayi kuruluşlarını besleyen noktaların bulunduğu konumdadır. Talep üzerine yer altı kablo güzergahları tarafımızca belirtilse de ana fiderdeki Küçük Sanayi Sitesi ve fabrikalar bölgesinde 20 Mayıs, 27 Temmuz ve 2 Ağustos günlerinde ilgili kablolara zarar verilmesi sonucu elektrik kesintileri meydana gelmiştir. Ayrıca mevcut yer altı kablolarının altından 2 ila 3 metre derinlikte kazı ve dolgu işlemleri yapılırken buna bağlı meydana gelen küçük çapla göçmeler ile kabloların gerilerek kopması da kesintilere yol açmıştır. SEDAŞ olarak Kocaeli, Gebze, Sakarya, Bolu ve Düzce’deki 2 milyon müşterimizin kesintisiz ve kaliteli enerji hizmetinden faydalanabilmesi ve mağduriyetlerin yaşanmaması için çalışmalarımıza 7/24 devam etmekteyiz.”