Kocaeli, Gebze, Sakarya, Bolu ve Düzce‘de faaliyet gösteren enerji şirketinin başı, ağaç budanmasını engellemeye çalışanlarla dertte. Şirket, enerji kesintilerinin önüne geçmek için hatlara değen ağaçların budanmasını engellemeye çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı.
SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, yaptığı açıklamada, enerji kesintisine yol açacak ağaçların budanmasını engelleyen kişiler hakkında kamu hizmetinin engellenmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Güven, dalları ile iletkenlere temas eden ağaçların enerji kesintilerine yol açtığını ve teknik kayıplara da neden olduğunu belirterek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın ‘Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği' gereği, enerji hattı yakınındaki ağaçların çevreyle uyumlu bir şekilde budanmasına izin verdiğini hatırlattı.


Kaliteli enerji sağlanması, enerji kesintileri ve arızaların önlenmesi için bu uygulamanın yasal zorunluluk olduğuna dikkat çeken Güven, bu işlemi engellemeye çalışan kişilerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. Sonbahar ve kış aylarında rüzgar sebebiyle ağaçların iletim hatlarına değmemesinin önemli olduğunu vurgulayan Güven, bu sebeple budama ekiplerinin yoğun bir şekilde, orman müdürlükleri ve belediyelerden alınan destekle budamaların sürdüğünü bildirdi.

 

Haber; S.KAŞKIR