Dağlıca’da hain pusuda 15 askerle birlikte şehit düşen Düzceli Piyade Er Cihan Aksarı’nın ismi ölümsüzleştirilecek. Düzce’nin şehidi Piyade Er Cihan Aksarı’nın isminin yaşatılması için Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü girişimlere başladı. Bu konuda gerekli çalışmaları sürdüren müdürlük, çalışmalarını tamamlandığında raporu Vali Ali Fidan’ın onayına sunacak. Vali Fidan’dan onay çıktığı takdirde çalışmanın Ankara’ya gönderileceği öğrenildi.

MUHTARLIK: “KÖY OKULUNA ADI VERİLSİN”
Şehit Cihan Aksarı’nın baba ocağının bulunduğu Merkeze bağlı Mamure Köyü’nden aynı talebin geldiği öğrenildi. Köy Muhtarlığı, yetkililerden köyde eğitim öğretim veren 14 öğrenci kapasiteli okula şehidin isminin verilmesini istediği fakat okulun öğrenci sayısının az olmasından dolayı kapanma ihtimalinin bulunduğu ifade edilerek teklife sıcak bakılmadığı belirtildi.
TOKİ’DE BENZER BİR ÇALIŞMA YAPIYOR
Şehitlerin isminin yaşatılmasının benzer bir çalışmayı TOKİ ile Genelkurmay Başkanlığı birlikte yürütüyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan yaptığı bir açıklamada TOKİ'nin, Genelkurmay Başkanlığının desteğiyle örnek bir toplumsal sorumluluk projesini hayata geçirerek Türkiye'nin birlik ve beraberliği, milletin huzuru için canını feda eden şehitlerin isimlerinin, inşa edilen okullara verileceğini ifade etmişti. Her ne kadar proje kapsamında olmasa da aynı uygulamayı Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü Düzce’de hayata geçirecek. 

Haber:Y.SEVER