Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu’nun cenazesinin memleketi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde defnedilecek.

Terör saldırısında şehit olan emniyet mensupları için dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde ilk tören yapılmıştı. Törenin ardından şehit cenazeleri memleketlerine uğurlandı.
Cenazesi memleketine uğurlanan şehitlerden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü şehit Vefa Karakurdu’nun naaşı cenaze namazının kılınıp defnedileceği Zonguldak Ereğli’ye götürüldü. İstanbul’dan TEM Otoyolunu takiben Ereğli ilçesine Karakurdu’nun naaşını taşıyan cenaze aracı Düzce’den geçti. Ereğli’de kılınacak cenaze namazı için kente götürülen şehit cenazesini Gölyaka gişelerinde oğlu gibi emniyet müdürü olan babası Erdal Karakurdu ve bir grup vatandaş karşıladı. Şehidin babası vatandaşların taziyelerini kabul etti. VatandaşlarKarakurdu’nun naaşı tekbirle karşılandı. Cenaze aracı polis eskortu eşliğinde D-100 ve D-655 karayollarını kullanarak Zonguldak’a iline hareket etti.




Evli ve 2 çocuk babası olan Karakurdu’nun cenazesinin Ereğli ilçesinde Bozhane Camii’nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından ikindi namazını müteakip Kestaneci Mahallesi Mezarlığı’na defnedileceği bildirildi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı da cenaze töreni için kente gidecek.