15 Temmuz 2016'da hain terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe kalkınmasını Türk milletinin bastırmasının üzerinden 5 yıl geçti. Alçak girişimin yıldönümünde Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle Düzce Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Törene Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ile bürokrasi, siyaset ve STK temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. İl Müftüsü Rüstem Cam'ın milletin ve vatanın birlik ve beraberliği için yaptığı duaya hazır bulunanlar hep bir ağızdan 'amin dedi.

Ardından protokol üyeleri vatan için canını feda eden şehitlerin mezarlarını tek tek dolaşıp karanfil bırakarak dualar etti.

ŞEHİT BAYSAN’IN KABRİ ZİYARET EDİLDİ

Program, hain darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda FETÖ'cü teröristlerin attıkları bombayla şehit düşen Düzceli 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın Çalıcuma Köyü'nde bulunan kabrinde devam etti.

Protokol üyeleri daha sonra Baysan'ın baba ocağını ziyaret etti.

Şehidin annesi Hanife ve babası Ramazan Baysan ile sohbet eden Düzce Valisi Cevdet Atay ve beraberindekiler minnetlerini ileterek her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı, Anıtpark Meydanı'nda saat 20.00'de başlayacak programla devam edecek, sabah namazının kılınmasıyla da son bulacak.

HABER: Mehmet GÜNESEN