15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Düzce Valiliği’nin ev sahipliğinde Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesisleri’nde şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları için akşam yemeği programı düzenlendi.

Programa ev sahibi Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve kurum müdürleri katıldı.

 

Sık sık duygu dolu anların yaşandığı yemekte, masaları tek tek gezen protokol üyeleri, hem hal hatır sordu hem de devletin her zaman yanlarında olduğunu bir kez daha vurguladı. Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına düzenlenen saldırıda şehit düşen 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın ailesine ve tüm şehit ailelerine sabırlar dilendi.

Gazi ve şehit yakınları da gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Vali Atay’a teşekkür etti.

“Biz onlarla her zaman beraberiz”

Düzenlenen programın sonunda basına değerlendirmelerde bulunan Vali Atay, her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını belirterek, “Bu akşam ilimizdeki tüm şehit yakınlarımız başta olmak üzere, 15 Temmuz şehidimizin anne, babası ve gazilerimiz diğer şehitlerimizin çok değerli ve kıymeti aileleri ile gazilerimizin aileleriyle birlikte olduk. Duygu seli yaşadık. Çocuklarımız, annelerimiz, teyzelerimiz onların o gözlerindeki yaşı gördüm, çok duygulandım. Allah bu insanlara fırsat vermesin, Allah bizim şehitlerimizin mekânlarını cennet eylesin. Geride kalan emanetleri bizim emanetlerimiz. Onlar bizim için en değerli, başımızın üstündeki insanlar. Her daim onarın emrinde olduğumuzu her zaman söylüyoruz ve söylemeye devam ediyoruz. Bugün bu yemek bir araya gelmek için bir bahaneydi. Biz onlarla her zaman beraberiz.” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz gecesini unutmadık, unutturmadık, unutturmayacağız”

Vali Atay’ın konuşmasının ardından düzenlenen programla ilgili duygu ve düşüncelerini aktaran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde hain darbe girişimine direnirken ayağından vurularak 15 Temmuz Gazisi olan Bülent Baki ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“Sayın valimize bu organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmadık, unutturmayacağız. Sayın valimizde aynı görüş içerisindedir. Kendisine çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’u unutmadık, unutulmamalı. Buda Sayın Valimiz ve diğer devlet büyüklerinin desteğiyle her zaman anılmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”