19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi Düzce'de de bir dizi etkinlikler düzenlendi. 91’inci yıl dönümü kutlanan gaziler günü anma programı, son günlerde yaşanan terör saldırıları programın öncekilere göre buruk geçmesine neden oldu. Türkiye Muharip Gaziler derneği Düzce Şube Başkanı Vedat Nefesoğlu yaptığı konuşmada Türk bayrağının daha da koyulaştığını söyledi.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayarak Anıt'a çelenk sunumuyla devam eden programa Vali Adnan Yılmaz, Garnizon Komutanı vekili Yarbay Ersen Çetin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Emniyet Müdürü Ali Gezer, kurum müdürleri ile birlikte bazı siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları başkanları, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

 

 

Düzce İl Jandarma ve Alay Komutanlığı’nda görevli subay Üsteğmen Adalet Gökhan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

 

Daha sonra kürsüyeTürkiye Muharip Gaziler Derneği Düzce Şube Başkanı Vedat Nefesoğlu, çıktı.

  Nefesoğlu, “Bu gün Mustafa Kemal Atatürk'e Sakarya Meydan Muharebesinin ardından Gazi unvanı verilmesiyle ortaya çıkmıştır. Gaziler Günü canlarını bu aziz vatana adayan tüm gazilere kutlu olsun. Rengini şehitlerimizin kanından alan Türk bayrağımız son günlerde daha da katmerleşmeye başladı. Dün olduğu gibi bugünde aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya hazırız. İç ve dış düşmanlarımız bu hususu asla unutmasınlar. Bizim için vatan adına şehit ve gazi olmaktan daha onurlu bir şey olamaz.” şeklinde konuştu.

 

Gazi Mustafa Kemal İlköğretim okulu öğrencilerinden Funda Aktürk, gaziler günü için hazırladığı şiirini okumasıyla devam eden programda, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Düzce Şubesi tarafından protokol üyelerine plaket takdim edildi.

 

Anıtparkta ki programın ardından protokol üyeleri Düzce Muharip Gaziler Derneği'ni ziyaret etti. Dernek üyeleriyle sohbet eden protokol üyeleri Gazilerin sorunları hakkında da bilgiler aldı.

 

Öğlen namazı sonrasında Cedidiye Camiinde mevlit okutuldu ve ardından da şehitlik ziyaret edildi.

 

 

HABER:H.İŞCAN