Düzce İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Türk Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 183’üncü yıl dönümü gurur ve onurla kutlandı. Gün boyu süren etkinliklere, Atatürk Anıtına çelenk bırakılarak start verildi.

Çeşitli programlarla gün boyu devam eden etkinlikler, Şehir Mezarlığında bulunan Şehitlikte, Şehitlerin kabirleri başında dualarla anılıp mezarlarına karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

TÖRENE İLGİ YOĞUNDU

Törene Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Naci Akkaş, Düzce Belediye Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Kurum Müdürleri, çok sayıda Jandarma personeli, polis memurları ve basın mensupları katıldı.

Sabah düzenlenen törenin ardından, devam eden etkinlikler kapsamında Jandarma araçları tarafından şehir içinde konvoy düzenlendi.

ŞEHİTLER KABRİ BAŞINDA DUALARLA ANILDI

Öte yandan Merkez'de bulunan bir AVM de kurulan Jandarma standıyla vatandaşlar Jandarma Teşkilatının tarihçesi ve şu anki görevleri hakkında bilgilendirilirken, Şehir Mezarlığında bulunan Şehitlikte, şehitler mezarları başında dualar eşliğinde anıldı.

Etkinlikler, Kuran'ı Kerim tilaveti ve edilen duaların ardından, düzenlenen törenle Şehitlikteki anıtlara ve Şehit Mezarlarına protokol üyeleri, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, İl Jandarma Komutanı Albay Naci Akkaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ve kurum müdürleri tarafından karanfil bırakılmasıyla sona erdi.