İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan polisler için İstanbul Emniyeti Vatan Yerleşkesi'nde tören düzenlendi. Şehit polisler, Düzceli işadamı İbrahim Gösterişli'nin damadı olan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu, Emniyet Amiri Kadir Yıldırım, polis memurları Adem Oğuz, İlker Uylaş ve Hasan Bilgin için düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bakanlar, siyasi parti temsilcileri, şehit polislerin yakınları ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı. Şehitler için saygı duruşunun ardından, İl Emniyet Müdürü Çalışkan ve İçişleri Bakanı Soylu’nun birer konuşma yaptı.

"Türk milleti bu kanı yerde bırakmayacaktır"

İçişleri Bakanı Soylu törende yaptığı konuşmada, "Vefa da Kadir de Adem de İlker de Hasan da bütün şehitlerimiz bilsin. O insanlıktan çıkmış alçaklara şunu söylüyoruz. Yarından tezi yok, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvenlik güçlerinin birinci öncelikli işi bunu yapanlardan intikam almaktır. Karada, havada, denizde yerin neresinde olursa olsun, hangi güce sığınmışlarsa sığınsınlar, Türk milleti bu kanı yerde bırakmayacaktır. Maliyeti ne olursa olsun bu hesap görülecektir." dedi.


"İnsan veya hayvan demeye bile dilim varmıyor"
Terör örgütlerine seslenen Soylu, "Kuracağınızı iddia ettiğiniz ülke nerede? Dağlarda, mağaralarda hayvan gibi yaşamaktan öteye geçebildiniz mi? Kaçak yaşamaktan, hainlikten başka bir hayatınız var mı? Rezillikten başka bedduadan aldığınız başka bir şey var mı? Bir takım karanlık odakların, Batılı karanlık ortaklarınızın uşağı, maşası ve tetikçisi olmaktan başka bir vasfınız var mı, geberip gittiğinizde, arkanızdan ağlayacak, hayır dua edecek kimse var mı? İnsan veya hayvan demeye bile dilim varmıyor, burada yatan bize şimdi güzel güzel bakan evlatlarımız, onların hepsi güzel çocuklardı. Yan yana omuz omuza, bu ülke için şahadete doğru yürüyen yürekli, vatansever, kahraman annesinin ve babasının duasına sığınan, eşinin onu gönderirken arkasından ayetel kürsi okuyan güzel çocuklardı. Ancak Allah’ın onlara bir müjdesi var. Cenabı hak diyor ki, “muhakkak ki Allah uğrunda kenetlenmiş ve bir duvar gibi saf halinde olanları sever” Bu millet Allah yolunda kenetlenmiştir."

"Siz kimin köpeğisiniz?"

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da törende yaptığı konuşmada "Terör örgütlerinin vermek istediği alçak mesajı görüyoruz." diyerek, "15 Temmuz’da çok sık söylenen bir cümle var. Burada affınıza sığınarak tekrar söylemek istiyorum: Siz kimin kimlerin köpeğisiniz onu söyleyin bize.” şeklinde terör örgütlerine seslendi.

Şehitlerimize dua sonrası veda

Konuşmaların ardından İstanbul İl Müftüsü Rahmi Yaran şehitler için dua etti. Okunan dua sonrası şehitlerimize, son yolculuklarına uğurlanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden veda edildi. Düzceli işadamı İbrahim Gösterişli'nin damadı olan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu, yarın memleketi Ereğli'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.