Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nın açıklanmasının ardından başlayan tercih dönemi dolayısıyla düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında lisans ve ön lisans programları, öğrencilere sunulan sosyal, kültürel ve bilimsel imkanlar ve yurtdışı olanakları gibi konularda üniversite adaylarına ışık tuttu.

Sözlerine Düzce’ yaşanan sel ve heyelan afetlerinin ardından hayatını kaybeden 2 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyerek başlayan Çakar, Düzce Üniversitesi’nin afetlere önlem alma konusunda bilimsel çalışmalar yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

“Bölgemizde çok büyük bir felaket yaşadık. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Selde kaybolan özellikle yavrularımız başta olmak üzere geri kalan 5 kaybımızın en kısa sürede bulunmasını temenni ediyorum. Tüm olaylar bize ve ülkemize sizin pencerenizden yansıdı. Özveriniz için teşekkür ederim. Felaketin akabinde biz de üniversitemiz olarak özellikle Orman Fakültemiz ve Ziraat Fakültemiz’den hocalarımızla akademik bir sorumluluk üstlendik. Bu afetin sonuçlarından en az zararla çıkmamız konusunda üniversitemiz tarafından çalışmalar yapılacak. Selzedelerimize yardımcı olabilmek için üniversitemizin misafirhanesinde konaklama imkanı sağlıyoruz, elimizden geldiğince. Herkes sahada çalışma içerisinde ama bizim de üzerimize bir şey düşerse yapmaya hazır olduğumuzu da belirtmek istiyoruz.”
 


“Efteni’nin peşindeyiz”
 
Geçmişte kaplıca olarak kullanılan daha sonra otel olarak hizmet veren ve uzun zamandır kapalı halde duran Efteni’deki otelin peşinde olduklarını söyleyen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, bu hususta tüm Düzce’nin desteklerini belirtti. Çakar, şu ifadelerde bulundu:

”Hala oranın peşindeyiz. Tek başına üniversiteyle olacak bir iş değil. Kamulaştırma talebimizi yaptık. Bize tahsis edilen ihtisaslaşma bütçesi içerisinden hem de mevcut kendi bütçesi içerisinden kullanımı taahhüt ettik. Bu bir kamulaştırma projesidir. Biz her ne kadar burayı nasıl kullanacağımıza dair bir vizyon ortaya koymuş olsak da tüm şehrimizin destek vermesini bekliyoruz. Sayın Valimiz de destek oluyorlar. Ek bütçe alabileceğimiz son 2 yılımız. Bölge otelleri ile iş birliği fırsatı arıyoruz. Gelecek olan konaklama ihtiyacı olan insanların bu ihtiyaçlarını karşılayabilmek için. Ama hem o işbirlikleri olsun hem de bu projeyi üniversitemiz personeli, hocaları ve kısmi zamanlı öğrencileriyle idame ettirebileceğimizi belirtmek istiyorum. 2 yıl içerisinde alamazsak önemini kaybetmiş olacak.”
 
Üniversite tercih döneminin de başladığını hatırlatan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzceli öğrencilerin ‘aileden ayrı yaşama hayaliyle’ Düzce dışındaki üniversiteleri tercih ettiklerini belirtti. Çakar, ailelerin de çocuklarını ayaklarının üstünde dursun diye şehir dışına yolladıklarını belirtirken bu düşüncenin yanlış olduğuna vurgu yaptı. Çakar, şunları söyledi:
 
“Tercih dönemi başlıyor. Lisans öğrenimimizde yüzde 10 civarında Düzceli öğrenci sayımız var. Düzceli öğrencilerimize tavsiyem istedikleri alanın ve mesleğinin peşinden gitsinler. Bizim puanlarımızdan daha yüksek bir okulu tercih edebiliyorlarsa bunu yapsınlar. Ama bizimle eş değer yerleri tercih edebilecek öğrencilere bizi tercih etmelerini söylüyorum. Üniversite çağında aile yanında okumak yaşanabilecek en büyük lükslerden biridir.”
 
Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, Düzce’deki otellerle bir işbirliğine girişileceğini ve Türkiye’nin en büyük geleneksel tıp merkezinin hayata geçirilerek bölgenin sağlık turizmine katkı sağlayacağını düşündüklerini de belirtti.
 
Haber: M.KADAŞ