Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan aşırı yağışlar sonucunda Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 40’a yükseldi. Sel felaketinin yaralarının sarılması için başlatılan çalışmalar ise artarak devam ederken, sel bölgesine Düzce’den de yardımlar gitmeye devam ediyor.

Türk Kızılay’ı Düzce Şubesi de, sel felaketinden en çok etkilenen Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine selzede vatandaşlar için insani yardım malzemesi gönderdi. Dün akşam saatlerinde yola çıkan ve içinde su, gıda kolisi, çocuk bezi ve temizlik malzemelerinin bulunduğu tır, Kızılay Düzce Şube Başkanı Av. Halil Aydın ve Kızılay ekipleri tarafından uğurlandı.

Sel bölgesine ulaşan tırda bulunan insani yardım malzemelerinin, selden etkilenen selzede vatandaşlara bu sabah saatleri itibari ile dağıtıldığı öğrenildi.

Öte yandan Kızılay Düzce Şubesi tarafından sel felaketinin yaşandığı bölgelere gönderilen mobil mutfak aracının, selzede vatandaşlar ile arama kurtarma faaliyeti yürüten ekiplere her öğün sıcak yemek ikramında bulunmaya devam ettiği öğrenildi.

HABER: Savaş ARI