Meteorolojinin Batı Karadeniz Bölgesi için yaptığı kuvvetli yağış uyarısı sonrası akşam saatlerinde başlayan yağmur, gece saatlerinde yerini sağanak yağışa bıraktı. Henüz 2 gün önce sel afetinin vurduğu Akçakoca ve Cumayeri başta olmak üzere dere yataklarına yakın bölgelerde oturan vatandaşlar için 'Dikkatli olun' uyarısı yapıldı.

Köylerde cami hoparlöründen olası taşkına karşı önlem için dere kenarlarında oturan vatandaşların evlerinden ayrılması istendi. Yine Cumayeri Belediyesi de yaptığı uyarı açıklamasında, "Kıymetli vatandaşlarımız.Aşırı yağışlar sebebi ile ilçemizdeki Dere ve Melen çayında sular yükselmektedir.Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olması önemle rica olunur." ifadelerini kullandı.

Cumayeri Belediyesi ayrıca yaşanabilecek olumsuzluklara karşı belediye bünyesinde kriz masası oluşturulduğunu bildirerek, herhangi bir istenmeyen durumda  Cumayeri halkının iletişime geçmesi için şu numaraları paylaştı:  
05549031488-05324805193

Sık sık sel afetiyle yüzleşen Düzce'de 2 yıl önce yaşanan acıların tekrarlanmaması için özellikle menfezli köprülerde sil baştan çalışma ve derelerde taşkın önleyici çalışma bekleniyor.