Tüm Karadeniz’de olduğu gibi bölgemizde de etkili olan yoğun yağmur, geçtiğimiz hafta Beyköy Beldesi’nde ağır tahribata neden olmuştu. Özellikle Uğur, Derdin ve Samandere Köylerinde büyük hasarlar oluşmuş ve oluşan tahribat göz ardı edilmişti. Tahribatın boyutunun Televizyonumuzda yayımlanmasının ardından Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu da bizzat bölgeye gitmiş ve incelemeler yaparak Bölgenin afet kapsamına alınması için girişimlerin başlatılmasını istemişti.
Tahribatın ardından İl Özel idaresi ve Bayındırlık İl Müdürlüğü de bölgede inceleme başlatmış, ve oluşan hasarın devlet eliyle giderilmesi hedeflenmişti.

Selin ağır tahribat verdiği yerleri inceleyen ekipler Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü’ne verilmek üzere rapor sunacaklar ve bölgemizdeki tahribatın boyutunu belirtecekler.Yapılan ilk incelemelerde Selin bölgeye verdiği tahmini zararın 6 Milyon TL olduğu belirtiliyor. Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, raporun hazırlanmasının ardından ödeneğin çıkartılması için konunun takipçisi olacağını belirterek, selden dolayı oluşan hasarın bir an önce Devlet eliyle giderilmesi için gereken desteği vereceğini belirtti.